Keskosperheiden kokemuksia sekä tutkimustietoa uusissa kansissa

Kevyt_pienokainen_kansikuva.jpg

Keskosperheiden yhdistys Kevyt on julkaissut uuden Kevyt Pienokainen -kirjan. Teoksessa on yli 30 artikkelia, joiden kirjoittajina ovat keskosperheet, tutkijat ja ammattilaiset. Kirja on tarkoitettu perheille ja heidän läheisilleen sekä keskosten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja alan opiskelijoille.

Kirja sisältää perheiden kokemuksia siitä, kun lapsi syntyy
keskosena ja kasvaa kohti aikuisuutta.

Perheiden tarinat kuvaavat lapsen odotukseen, syntymään ja kasvun eri vaiheisiin liittyviä tunteita. Kirjasta on toivottavasti myös lohtua heille, joilla tarina ei pääty onnellisesti.

Tärkeässä osassa ovat myös ammattilaisten artikkelit, joissa kerrotaan keskosten hoidosta, keskosuuden seurauksista ja tutkimustuloksista. Kirjassa kerrotaan niin keskoslapsen, sisarusten kuin vanhempienkin tukemisesta.

Kirjan toimituskunnan muodostivat psykologian tohtori Sari Ahlqvist-Björkroth, Kevyt-yhdistyksen entiset ja nykyiset aktiivit Sari Vuoristo, Paula Majuri, Satu Ramsland ja Heli Kauppinen sekä toimitussihteeri Hanna Harrison. Kirjan ulkoasusta vastaa Dylan Jones. Kirjassa on runsaasti vapaaehtoisilta saatuja valokuvia.

Kirjaprojektiin on saatu tukea Alli Paasikiven säätiöltä. Kyseessä on kolmas, täysin uudistettu painos Kevyt Pienokainen -julkaisusta. Edellinen painos sai runsaasti kiitosta sekä ammattilaisilta että perheiltä ja myytiin loppuun jo useita vuosia sitten.

Kirja on saatavilla verkkokaupasta sekä painettuna että pdf-tiedostona.

Heli Kauppinen
Keskosvanhempien yhdistys Kevyt - www.kevyt.net

kirjan toimituskunnan jäsen


small vertaistuki logo.png

Blogissa kirjoittaa joukko vertaistukea tarjoavia järjestöjä ja eri toimijoita.