Kirjaesittely: Sinä selviät kyllä - erovuoden matkaopas

Ero kirja small tukea vanhemmille.jpg
"Eroon on vaikea valmistautua"

Kukaan ei ajattele eroavansa mennessään naimisiin. Kuitenkin liki puolet avioliitoista päätyy eroon. Parisuhteen päättyminen on aina iso kriisi, silloinkin, vaikka se olisi oma päätös. Kun tärkeä vaihe päättyy, menee aikaa kompassin uudelleen suuntamiseen. 

Avoimuus on parisuhteen perusta. Se on sen ymmärtämistä, etten voi tietää mitä sinulle kuuluu, jos en sitä kysy ja jos sinä et sitä kerro.

Avoimuudelle on tilaa siellä, missä on läheisyyttä. Ollakseen toiselle läheinen ihmisen pitäisi tuntea ensin itsensä. Mistä pidän? Mistä tulen onnelliseksi? Kuinka haluan arkeni sujuvan? Mitä pelkään? Mitä haluan? Vastuu näiden asioiden kertomisesta on kokijalla.

Liian moni oman suhteensa mielekkyyttä pohtija piiloutuu kuitenkin "kaikki on hyvin" -naamion taakse ja pahimmillaan  jättää puolisonsa luuloon, että tästä todella on kysymys. ´Samaan aikaan railo välillä kuitenkin kasvaa. Tyytymätön piileksii tunteidensa kanssa ja puoliso, joka ehkä epäilee jotain, selittää itselleen arjen tullen mukaan kuvioihin ja kyllähän se tästä, kun lapset kasvaa ja elämä helpottuu.

Erostani tulee tänä vuonna täyteen 20 vuotta. Vaikka olen liki viisikymppinen, pystyn tavoittamaan yhä sen  tunteen, kun entinen puolisoni ilmoitti lähtevänsä Lucianpäivänä vuonna 1998. Aivan tärkein päätökseni oli olla uhriutumatta. Halusin tehdä erostani oppimiskokemuksen ja turvata eroperheellemme kasvurauhan. Tänään katson tuota nuorta Marikaa lempein silmin. ja olen onnellinen, että kykenin non suuriin päätöksiin niiin vaikeassa vaiheessa. Ja koska minä pystyin, sinäkin kykenet.

Sinä selviät kyllä - Erovuoden matkaopas on kirjani sinulle, joka käyt läpi tätä vaihetta. Kirjoitin sen sinulle, koska tiedän, mitä käyt läpi tällä hetkellä. 

Marika Rosenborg
Muutosvalmentaja ja kirjan kirjoittaja