Kaupassa käymisen sietämätön keveys

shopping-cart-3154148_1920.jpg

“Maito on loppu ja leipääkin tarvii! No, lähdetäänpä kauppaan! Jaa niin, mutta mites nuo lapset?”

Tämä on kertomus siitä, kuinka se tavallinen kauppareissu onkin aika epätavallinen. Ja samalla kuiskaan pienen palautteen kaupoille: tehkää tästä meille helpompaa, kiitos.

Oletetaan, että kuljemme tälle reissulle autolla. Ihan vaan, koska sinne auton takakonttiin on niin helppo lastata kaikki ostokset.

Kurvataan kaupan parkkipaikalle, lapset autossa. Vauvoja tai taaperoita ei voi päästää sekunniksikaan irti - tarvitaan ostoskärryt, joihin heidät saa turvaan. Zoomailet ympärillesi, missä on ostoskärryt?

Ostoskärryparkin luona toteat “Jaa, tässä on vain yhden lapsen istuttavia kärryjä.” Jos on oikein huono päivä, niin tässä kohtaa ensimmäinen jo kurvaa takaisin kodin suuntaan ja toteaa, että olkoon. Ostoskärryjä kun ei noin vain etsitä ympäri ostoskeskusta vauvat tai taaperot kainaloissa.

Jos aikuisia on matkassa kaksi, voidaan tehdä kompromissiratkaisu ja purkaa lapset kahteen eri ostoskärryyn. Käteväksi tätä ei voi kehua, mutta lapset sentään saadaan kyytiin.

Noheva kaupassakävijä on aiemmin jo pistänyt merkille, missä kahden istuttavat kärryt kaupassa majailevat ja kurvaa suoraan oikeaan kohteeseen. Kaupassa käynti sujuukin kuin tanssi, kun lapset siirretään autosta kärryyn ja menoksi.

Mutta, mutta.. Mitä jos kahden istuttavat kärryt ovatkin kaupan eteisaulassa ja auto parkkihallissa tai ulkona? Jätänkö lapset autoon ja juoksen hakemaan kärryn? Juoksenko yksi lapsi sylissä hakemaan kärryn ja kärryn kanssa hakemaan toisen? Molemmat kainaloihin ja kannan heidät sylissä kärryille? Viimeinen vaihtoehto ei edes toimi istumattomien vauvojen kanssa - laitanko vauvan makaamaan kaupan lattialle, että saan vauvat ostoskärryn kyytiin?

Tai vielä parempaa, ostoskärryt ovat “siellä mihin asiakkaat ovat ne jättäneet”. Siinäpä sitten kävelet parkkihallin kolme kerrosta ja kaupan eteisaulan läpi kaksi taaperoa kainaloissa. Tai sitten et.

Niin, tai sitten parhaimmillaan kaupassa ei edes ole kärryjä,
joihin saa kaksi lasta istumaan. Silloin jää kyllä ostokset tekemättä.

Tässä kohtaa mietit, että eikö tämä ole ihan ilmiselvää? Ja kyllä, omien rattaiden kanssa kulkeminen on toki vaihtoehto, mutta tehdään pieni mielikuvitusjumppa… Kasaa mennen tullen tuplarattaat autoon ja ulos, autoon ja ulos. Lapset kyytiin ja pois. Kaupassa kannat käsivarrella ostoskoria tai vedät perässä ostoskoria, johon lastaat 6 litraa maitoa, 8 banaania, 800 g jauhelihaa, makaronia, leipää, levitettä, omenoita, perunoita.. Jää tekemättä, eikö niin? Ja tuplarattaita ja ostoskärryjä ei kukaan työnnä yhtä aikaa.

Joten, rakas kauppias, tee tästä meille vähän helpompaa. Perusta perheparkkipaikkoja ja niiden viereen erikoiskärryt. Kiitos.

PS. Ilmainen vinkki kaikille perheellisille: Yhden vauvan kaukalokärryissä kaukalon saa käännettyä aisan yli eteen ja kärryistä tulee kahden istuttavat. Toimii satunnaisessa käytössä ihan tarpeeksi hyvin.

Ja vielä! Sinä, just sinä! Kaukalokärryt, oli ne sitten yhden tai kahden vauvan, on tarkoitettu vauvoille. Se kaukalo ei ole sipsipussia, kaljakeissiä, ruukkusalaattia, kukkaa tai esim. joulukinkkua varten.

Suvi
"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä taaperoikäiset tuplat neiti A ja herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.