Tuplana, kiitos!

liv-bruce-361672.jpg

Kun päätin ryhtyä kirjoittamaan tätä blogia, päätin heti varata julkaisupäiväksi tämän päivän. Tänään on valtakunnallinen kaksosten päivä - hyvää kaksosten päivää!

Kaksosuus on meillä aina läsnä. Ei sitä mieti joka päivä, se on läsnä arjen tavallisissa teoissa. Se on läsnä siinä, että neuvolaan mennään rokotuspäivänä koko perheellä, että molemmille riittää syli. Valitsemme kaupan sen perusteella, missä on kaksosten ostoskärryjä. Ravintolan sen mukaan, missä on tarpeeksi syöttötuoleja.

Meille on itsestään selvää, että pienten ei koskaan tarvitse käydä yksin nukkumaan. Kaveri on aina vieressä. Leikkiseura on aina paikalla ja apuna.  

Itse olen huomaamattani alkanut välttämään sanaa kaksoset. “Kaksoset" on sanana isompi kuin meidän kaksoset. Herää kysymyksiä hedelmöityshoidoista, identtisyydestä, arjen raskaudesta ja kaikesta, joka ei liity meidän lapsiin mitenkään.

Meillä on yksivuotiaat tyttö ja poika. Sisarukset, jotka sattuivat syntymään samaan aikaan. Omat pienet yksilöt, jotka jakavat paitsi syntymäpäivän, myös useimmiten nokkamukin, lelut ja lounaan.

Jos käyttäisin hashtageja #etuoikeutettu, #kiitollinen, #siunattu ja #onnellinen, käyttäisin niitä tämän tekstin yhteydessä. Olen kiitollinen kaikista kolmesta. Olen siunattu ja etuoikeutettu, sillä saan olla sekä yksösen että kaksosten äiti. Olen onnellinen heistä. Olen onnellinen meidän perheestä.

Jos nyt vielä totta puhutaan, niin kai minä vähän salaa toivoin, että perheeseemme tulisi kaksoset. Onhan se nyt kiehtovaa, että vauvoja syntyykin kaksi kerralla. Toisille se ajatuskin on pahin painajainen, mutta ei minulle.

Jonkun pahin painajainen on meidän arki, meidän onni. Ilman näitä pieniä emme olisi me. Kaksoset on parasta mitä perhe voi saada. Kaksosia huikeampaa on vain kolmoset ja neloset. Tässä kohtaa moni varmasti ajattelee, että “no ei kyllä oikeasti käy kateeksi”. Kävisi, jos tietäisit mitä minä tiedän.

Olemme olleet monikkoperhe, odotusaika mukaan lukien, nyt reilu puolitoista vuotta. Isoimmat vuodet meidän elämässä. Isosisko teki meistä vanhemmat, kasvatti meistä isän ja äidin. Neiti A ja Herra B tekivät meistä meidän perheen. Meillä on vielä paljon opittavaa yhdessä, yksilöinä.

Hyvää kaksosten päivää kaikille kaksosille! Lisää kaksosten päivästä voit lukea täältä.

Suvi

"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä vauvaikäiset kaksoset Neiti A ja Herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.