Vastasyntyneet kaksoset - minkälaista se oikeasti on?

lego-674350_1920.jpg

“Kaksi menee siinä missä yksikin” sanovat monet. Kaksosten äiti vastaa: “Kyllä, jos kyse on pullasta.”

Aamuseitsemältä herään syöttämään vauvat. Puoliso nostaa toisen vauvan vaipanvaihtoon, minä otan toisen. Puoliso poistuu lämmittämään tuttipulloja ja minä asetun sängylle. Kasaan tyynyvuoria joka puolelle ja otan päällimmäiseksi imetystyynyn. Nostan molemmat vauvat rinnalle ja yritän saada heitä syömään oikealla otteella, samaan aikaan.

Puoliso herättää isosiskon ja vie hänet tarhaan. Minä asettelen molemmat vauvat imetystyynylle selälleen ja syötän heidät tuttipulloilla. Puoliso tulee kotiin ja lähtee samalla ovenavauksella töihin. Teen itselleni aamiaista ja lataan jääkaappiin tuttipullot valmiiksi tuleville syötöille.

Aina kun vauvat nukkuvat, yritän tehdä kotitöitä ja valmistelen päivän seuraavaa tapahtumaa. Lounaan jälkeen alan valmistelemaan ulos lähtöä. Ulkovaatteet esille, maidot valmiiksi.

Imetän vauvat ja syötän heidät tuttipulloista. Vaihdan vaipat ja puen. Kannan vauvat yksitellen ulos ja käymme vaunulenkillä. Paluumatkalla haemme isosiskon tarhasta. Kotirapussa kannan vauvat yksitellen ylös kotiin. Pyydän isosiskoa olemaan hiljaa, vauvat nukkuu.

Eteisessä isosisko ei saa haalaria riisuttua. Hän suuttuu. Molemmat vauvat herää, yksi kerrallaan. Kaikki kolme huutavat. Kaikilla on nälkä, on kakkavaippaa, hikeä ja kyyneleitä. Puren hammasta ja riisun haalarin kerrallaan. Edelleen kaikki huutaa.

Saan isosiskon leikkimään ja kaivaudun sänkyyn tyynyjen alle imettämään vauvoja. Isosisko loukkaa itsensä. Siellä minä olen, jumissa vauvojen alla. Yritän lohduttaa häntä. Huuto yltyy. Nostan vauvat sängylle, viritän tuttipullot harsoilla suuhun. Vauvat syövät tyytyväisenä ja minä lohdutan isosiskoa.

Röyhtäytän vauvat yksitellen ja lasken heidät sittereihin. Valmistelen päivällistä. Puoliso saapuu kotiin. Syötämme jälleen vauvat. Viritän otsalampun päähäni ja leikkaan kaikkien lasten kynnet. Yhteensä 60 kynttä.

Isosiskon iltapala-aikaan Neiti A ei enää jaksa. Syliin pitää päästä. Vauva sylissä hoidan iltatoimia. Jossain vaiheessa luovutan ja istahdan nojatuoliin. Asunnon kaaos on vakio. Mutta ainakin on hiljaista.

Suvi

"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä vauvaikäiset kaksoset Neiti A ja Herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.

Blogin löydät myös Instasta ja Facebookista.