Kertaheitolla suurperheeksi

ankat.jpg

"Nyt teistä tulee suurperhe!" sanoo kollega hermostuneesti nauraen. Olen juuri kertonut hänelle elämäni suurimmat uutiset. Meille ei tule yhtä vauvaa, meille tulee kaksi vauvaa.

Toisen raskauden piti olla läpihuutojuttu, sellainen jossa muistellaan edellistä raskautta kaiholla ja mietitään, että tämä taitaa olla viimeinen raskaus. Silitellään vatsaa ja vitsaillaan kolmannesta lapsesta.

Ensimmäisessä ultrassa kätilö ultraa ja pitkän hiljaisuuden jälkeen sanoo "Niin, olitko sinä tehnyt positiivisen raskaustestin? Ja sinulla on ollut ihan oireita? Kun on olemassa sellainen rypäleraskaus..." Tajusimme samassa, että mitään vauvaa ei ehkä ole. 

Kätilö vaikeni ja jatkoi ultraamista. "Sinun kohtusi on tosi takana, oikein kallellaan... Kyllä täällä vauva on!" Huojentuneina katsoimme pienen sydämen lepatusta ja koko huoneen valtasi onni.

Vatsa kasvoi ennätystahtia, kaikki oli raskasta ja mistään ei oikein tullut mitään. Supisteli, oksetti, huimasi ja väsytti. Terveydenhoitajan kanssa vitsailimme, sitä se on kun kroppa on jo kerran käytetty! Päässäni vannoin, että kolmatta ei meille tule, jos tämä on näin kauheaa.

Seuraavaa ultraa odottaessani mielessäni pyöri lähinnä työasiat, vaikka oli vähän outo tunne. Jokin on nyt vinksallaan. Kätilö aloittaa ultrauksen ja naurahtaa. "Ohhoh! Niin tuota, tässä on semmoinen juttu, että.. Onnea! Teille tulee kaksoset! Minäpä lähden tuonne ajanvaraukseen, niin saadaan vähän lisäaikaa meille."

Katsoimme monikkoisin kanssa toisiamme. En tiennyt itkenkö, nauranko vai lähdenkö karkuun (ihan niinkuin se olisi jotain ratkaissut!). Mies lähetti perheenjäsenillemme viestiä ja minä keskityin hengittämään. 

"Me ei mahduta meidän asuntoon. Eikä autoon. Pitää ostaa uudet rattaat. Meillä on kohta kolme lasta. Miten me ikinä saadaan kolme lasta tarhaan. Miten meidän rahat riittää? Miten MEILLÄ voi olla kolme lasta?" 

Kätilö palasi huoneeseen ja saimme ensi kertaa ihailla vauvojamme. Kätilö tulosti meille yhteiskuvan ja kaikki palaset loksahtivat paikalleen. Kyllä minä tiesin, että tämä raskaus oli erityinen.

Se oli matkamme suurperheeksi. 

Suvi Lehtovaara

"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä vauvaikäiset kaksoset Neiti A ja Herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.

Blogin löydät myös Instasta ja Facebookista.

2 Comments

Suvi Lehtovaara

"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä vauvaikäiset kaksoset Neiti A ja Herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.