Ne liikkuu!

building-blocks-1563961_1280.jpg

Se yllätti takavasemmalta. Kaikkihan siitä kyllä varoitteli, “Odota vaan kun ne liikkuu, sitten vasta meininkiä onkin”. No niin on!

Herra B sen taian mursi ensimmäisenä. Katse oli jo päiväkausien ajan kiinnittynyt Isosiskon Duplo-junaan. Ai että, se on ihana! Silmät kiiluen Herra B ryömi junan luo ja otti sen käteen ihaillakseen sitä.

Muutaman päivän kuluttua myös Neiti A ryömi perässä. Ensimmäisen viikon ajan asunnossamme kaikui “SE RIKKOO MUN LEIKIT! VAUVAT TULI ETEEN! SE VIE MUN TAVARAT!”. Ja kieltämättä äidillä ja isälläkin meni hyvä tovi oppia muistamaan, mitä on elämän ryömivän vauvan kanssa. Ja ennenkaikkea oppia, mitä se on kahden ryömivän vauvan kanssa.

Sitä mukaa, kun vauvojen liikkuminen sujuvoitui, muuttui koko perheen arki. Äidin ja isän selät kiittää vähemmästä kantamisesta, kun vauvat useimmiten seuraavat perässä keittiöön, olohuoneeseen, kaikkialle. Vauvat viihtyvät paremmin leikeissään, kun pystyvät itsenäisesti siirtymään toisen lelun luokse.

Mutta. Niin, se mutta löytyy tästäkin.

Hetkittäin arkipäivät yksin kolmen lapsen kanssa tuntuvat rehelliseltä eloonjäämistaistelulta. Syödään aamiainen ja vauvoille tuleekin jo kiire pois syöttötuoleista. Vien vauvat olohuoneeseen. Autan isosiskoa hampaiden pesussa, vaatteiden vaihdossa. Palaan keittiöön siivoamaan - kas, ensimmäinen vauva on jo järsimässä aamiaiselta tippunutta kurkkua pöydän alla.

Hetken päästä toinen on kiipeämässä astianpesukoneeseen ja toinen roikkuu syöttötuolin jalkatuessa. Isosisko huutaa pyyhkimään.

Pääsen itse pesemään hampaitani ja vauvat kiipeävät vierekkäin kylppäriin. Toinen tarraa pöntön supistajaan ja toinen pottaan. EIIII!

Ulkovaatteita pukiessa on vähintään yksi vauva nuolemassa kenkien pohjia, toinen yleensä karkaa tutkimaan ja repimään kaapelikourua seinästä. Tai syömään maton alla olevaa liukuestemattoa.

Jos olemme saaneet kaikille ulkovaatteet päälle, muksahtaa ensimmäinen liukkaiden vaatteidensa kanssa kumoon. Kannan toisen vauvan pinnasänkyyn turvaan, sillä vauvat karkaavat ulko-ovesta heti kun sen avaan. Kannan toisen vauvan alas, kiinnitän hänet rattaiden valjaisiin ja juoksen ylös hakemaan toista vauvaa.

Kun molemmat on kiinnitetty vaunuihin valjailla, tarkistan onko kaikilla vaatteet. Usko pois, yhden jos toisen kerran joltain puuttuu vähintään hanskat. Tai ne on jo nuoltu märäksi.

Suvi

"Tuplatuuri"-blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Suvi elää puolisonsa kanssa keskellä kakkavaippa-arkea, monikossa. Päärooleja arjessa esittävät leikki-ikäinen isosisko sekä vauvaikäiset kaksoset Neiti A ja Herra B. Haluaisi olla lattemamma, todellisuus on pikakahvia.