5 pientä vinkkiä lapsiperheen lomamatkalle

wayne-dery-45610-unsplash.jpg

Meidän perhe on tehnyt reissuja lähellä ja välillä vähän kauempanakin, joten tässä minun, yhden ruuhkavuosiäidin vinkit lapsiperheen lomamatkalle. Vinkit keskittyvät lähinnä pieniin oivalluksiin matkan helpottamiseksi. 

1. Äänikirjat

Halleluja, nämä ihanuudet tekevät lapsiperheen matkailusta luksusta! Supermarsua luuriin siis vaan! Olipa sitten kyseessä auto- tai lentomatka, niin äänikirjat rules. Verkottomia tilanteita varten kirjan (tai pari) voi ladata myös puhelimeen. P.S. Toimivat myös vanhemmille varsin hyvin aurinkotuolin kaverina! Ihan pienille muksuille saman tarkoituksen ajavat lempilelut ;) 

2. Äidin hätävara

Pähkinäpussit, rusinat, tikkarit, energiapatukat yms. kassiin! Ikinä ei tiedä mitä reissussa tapahtuu, joten pientä ja säilyvää purtavaa on hyvä olla aina mukana. Tikkarit ovat mielestäni yksiä parhaita pulman ratkaisijoita! Olipa sitten karkkipäivä tai ei, niin muutaman haastavan tilanteen jälkeen olen aina pitänyt muutamaa tikkaria takataskussa.

3. Vedenkeitin matkalaukkuun(!!!)

Okei, tämä voi kuulostaa vähän hassulle, mutta toimii!! Meidän perheen vauva -ja taaperoaikana oma vedenkeitin oli matkalla ihan must! Joskus tämä vekotin oli nimittäin suuri helpotus ilta- tai aamupuuron lämmitykselle. Toimii myös hyvin mm. tutien puhdistukseen, jos kohdemaan kraanavesi ei ole juontikelpoista. Nykyään kuljetan sitä mukanani ihan vain oman aamukahvini vuoksi.

4. Lasten oma puuhapussi

Olipa matka pitkä tai lyhyt ja kyytipeli auto, juna, laiva tai lentokone, niin lapsille on hyvä olla oma puuhapussi mukana. Suositeltava sisältö: pienet värityskynät, värityskuvia, pelikortit, satukirjoja, lempinalle (tietty mukana seikkailuissa!), tabletti tai älypuhelin (+ varavirtalähde), tossut jaloitteluun ja oma pieni tyyny.

5. Käsimatkatavarat myös kotimaassa

Tää on jo aika perussettiä, mutta listaanpa silti. Vaikka et matkustaisikaan lentokoneessa, niin matkalla kuin matkalla on kätevä olla mukana käsimatkatavarat. Pakkaa ainakin seuraavat tavarat: pieni käsidesi, wipesit, särkylääkkeet ja lääkkeet sekä laastarit, lämpimät sukat, varavaatteet, vaipat ja harsot tietty, soseet ja muut pienet ruoat.

+ 1. vinkki: pieni harja rannalle

Oletteko suuntaamassa rannalle? Nappaa mukaan pieni "rikkaharja". Kun pienet jalat ja kädet ovat yltäpäältä hiekassa, niin kotiin tai hotellille lähtiessä pieni harja on uskomattoman kätevä hiekan puhdistukseen.

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: Facebook, Instagram, Twitter