10 pientä vinkkiä lapsiperheen hiihtolomalle

hot-chocolate-1402045_1280.jpg

Vietetäänkö teidän perheessä hiihtolomaa? Jos lomaa ei ole koko viikkoa, niin viikonlopun aikana ehtii myös paljon. Miettikää perheen talviset aktiviteetit yhdessä. Kun jokainen saa päättää jotain ja tekemistä suunnitellaan, niin suunnittelukin on jo kivaa yhdessä tekemistä!

1. Eväät reppuun ja ulos!

Yksi talven parhaita puolia on ulkoilu – sää on vain varustelu kysymys! Menettepä sitten pienelle hiihtoretkelle, luistelemaan, laskettelemaan, lukikenkäilemään tai vaikka vain metsäkävelylle, niin eväät ovat ihan must! Kaakao tai kuumaa mehua reppuun ja pienet eväsleivät kainaloon, niin päivän päätteeksi tulee unikin ihan eri tavalla.

2. Tuunaa oma kaakao!

Pienet asiat ovat usein parhaita ja tämä on yksi niistä! Nyt nimittäin tuunataan kaakao! Kuorruta kaakao kermavaahdolla, tiputa joukkoon pari pala suklaata, koristele pienillä vaahtokarkeilla tai nonparelleillä, heitä mukaan karkkitikku tai vaniljatanko – tyyli on vapaa! Parasta on se, että jokainen saa tuunata juuri itselle sopivan kaakaon ja puuhastelu on kivaa yhteistä aikaa.

3. Maailman isoin maja

Lapset – sekä pienet että vähän suuremmatkin – rakastavat majojen rakennusta. Vanhemmille nämä rakennusprojektit eivät kuitenkaan aina ole niin mieleisiä (koska se siivoushomma), mutta entä jos tällä kertaa tehdään poikkeus? Nyt saa rakentaa maailman isoimman majan ja tällä kertaa vanhemmat osallistuvat touhuun! Tuki- ja kattorakenteet ovat erityisesti vanhempien vahvuuksia. Rakennusprojekti vie usein tunteja ja monesti siellä nautitaan myös pientä väli- tai iltapalaa. Joskus näissä majoissa pääsee myös yöpymään, vink vink! ;) Tämä aktiviteetti jää varmasti muksujen mieleen ja muistetaan usein parhaimpina lapsuusmuistoina.

4. Koko perheen leffailta

Popparit ja namut valmiiksi – nyt katsotaan yhdessä joku elokuva! Perheen leffailtaan kuuluvat luonnollisesti myös olohuoneeseen raahattavat peitot, tyynyt ja patjat sekä niissä telmiminen. Leffa valitaan luonnollisesti yhdessä.

5. Lempiruokapäivä

Tätä päivää on ilo jo suunnitella! Miettikää yhdessä kaikkien perheenjäsenten lempiruokia ja kokatkaa ne yhdessä. Lempiruokapäiviä voi olla jopa useita. Joku saa päättää aamupalan, yksi lounaan, toinen päivällisen ja kolmas iltapalan. Jälkiruoka voi olla koko perheen yhteinen suosikki. Perheen pienimmät voivat osallistua pilkkomiseen, kattauksen valmisteluun tai pöydän pyyhintään. Servettien taittelu on usein pienokaisille mieluisa tehtävä.

6. Retki uimahalliin

Miltä kuulostaisi päivä paikallisessa uimahallissa? Reissusta saa astetta innostavamman, kun pakataan eväät – taas kerran – mukaan! Muutaman tunnin uimisen jälkeen eväät uimahallin kaapilla pitävät mielen virkeänä ja verensokerin kohdallaan. Pillimehut, pari hedelmää ja välipalapatukat ovat kätevä pakata kassiin ja ne säilyvät kivasti koko reissun ajan kaapissa. Ja hei, saunan jälkeen maistuu varmasti myös saunalimu tai mehu!

7. Nuotiomakkara maistuu jokaiselle

Onko lähistöllänne retkipaikkaa, jossa voisi paistaa makkarat, lämmittää purkkihernekeittoa – paras talvikeitto – ja vaikkapa myös hieman vaahtokarkkeja? Makkaranpaistosta voi tehdä koko perheen pienen retken. Nuotiopaikalle voi halutessaan hiihtää tai kävellä. Tulta tehdessä lapsia voi opastaa erätaidoissa ja kertoa miten tehdään nuotio turvallisesti ja siten, että se syttyy.   

8. Pitäkää yökkäripäivä (tai pari)

Yökkäripäivä on oikeasti ihan paras! <3 Yökkäripäivänä ei siis tehdä mitään suunnitelmia tai oikeastaan mitään muutakaan – ollaan vaan! Yökkäripäivänä lötköillään aamusta iltaa pelkissä yöpaidoissa ja otetaan rennosti. Ah, ajatuskin tuntuu jo hyvälle!

9. Lautapelimaraton

Lautapelit ovat ihanaa yhdessäoloa ja hetkessä elämistä parhaimmillaan. Valitkaa kaikille sopivia pelejä ja heittäytykää pelaamaan! Entä vieläkö muistat laivanupotuksen? Tähän vanhaan ja kivaan peliin ei tarvita muuta kuin kynät ja ruutupaperia. Joko osui ja upposi?

10. Kotikaupungin nähtävyydet tutuksi?

Kuinka monesti olette perehtyneet oman kotikaupungin nähtävyyksiin? Usein käy niin, että oman kaupungin helmiä ei välttämättä tule tarkastelleeksi niin hyvin, koska ne ovat liian lähellä. Voisiko lähellä olla esim. kotiseutumuseo, jossa ette ole vielä käyneet tai edellisestä kerrasta on jo monta vuotta?

Ihania hiihtolomapäiviä! <3

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: Facebook, Instagram, Twitter