Kertomus äitikaverista: "Jaksatko vielä neljä tuntia?"

chad-madden-171327.jpg

Haluan jakaa kanssanne tarinan, jonka on suoraan kirjastani Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuten (2016). Haluan jakaa sen, koska se on yksi oman elämäni merkittävimmistä ystävyyden ja auttamisen osoituksista.

Tämän tekstin kirjoittamisesta on jo yli kaksi vuotta ja itse tapahtumasta about seitsemän. En voi kuitenkaan pidätellä kyyneleitä, kun luin taas tekstin ja muistelin tapahtumaa. Miten hauras ja väsynyt olinkaan tuolloin? Miksi ihmeessä en ollut pyytänyt apua lähipiiriltäni? Ja miten tärkeät olivatkaan ystäväni sanat, tuki ja teot tuolloin. Äitikaverin tuki on usein korvaamatonta <3

”Jaksatko vielä neljä tuntia, niin olen siellä?”

Muuton jälkeen asetuimme pian aloillemme. Uusi talo, uusi koti, uusi kaupunki, uusi elinympäristö ja uusi vauva. Aika monta suurta elämän muutosta. Aivan liian monta minulle. Mieheni kävi töissä toisella paikkakunnalla ja työmatkat päälle laskettuina päivät olivat hurjan pitkiä. Rankkaa oli varmasti hänelläkin.

Oli välipala-aika ja esikoinen odotti pöydässä hedelmätarjotintaan. En muista kaatuiko maito vai mikä meni nurin, mutta tapahtuman jälkeen juoksin vessaan itkemään. Lukitsin itseni sisään, otin puhelimen käteeni ja soitin ystävälleni. Itkin ja kerroin etten jaksaisi enää pitkään tässä piinaavassa univelassani. Ajatukseni eivät enää kulje kunnolla ja välillä tuntuu, että päässä sumenee ja en näe edes enää kunnolla! Ystäväni kuunteli hiljaa ja kysyi: ”Jaksatko vielä neljä tuntia, niin olen siellä?” Muistan miten mieleni teki sanoa – jälleen kerran – että pärjään kyllä, mutta tuolloin olin vain hiljaa. Sanoja ei enää tarvittu. Ystäväni ajoi reilut 400 kilometriä ja oli kanssamme pari päivää. Ihan vain arjessa auttaen. Ensimmäistä kertaa tunsin, että joku näki kaiken sen pahan olon sisälläni. 


Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter