Suorittajaäidin lastenkutsut

small suorittajaäidin lastenkutsut.jpg

Lastenjuhlien teema, tarjoilut ja ohjelma mietittynä to do -listan avulla? Ja kaikki meni vimpan päälle suunnitelmien mukaan, kun itse toteutti kaiken? ;) Oliko järjestäjänä ehkä suorittajaäiti? Tässäpä minun, yhden (viisastuneen) suorittajaäidin, kirjoitus lastenjuhlien järjestämisestä arkenne iloksi. 

Suorittajaäidin lastenkutsuilla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Ennen juhlia on hurjasti tehtävää, mutta suorittajaäidille tämä ei ole ongelma. To do -listan avulla juhlien teema, tarjoilut ja mahdollinen ohjelma on mietitty jo viikkoja etukäteen. Suorittajaäidit ovatkin lajinsa halutuimpia juhlienjärjestäjiä, ja Suomessa esiintyy lajin useita eri heimoja.  

Suunnitteluvaihe on suorittajaäidille pieni nautinto, koska to do -listalle voi kirjoitella tehtäviä ja ostettavia tarvikkeita. Monesti tästä vaiheesta nautiskellaan kahvikupin kera, ja tehtävien yliviivaaminen on yksi juhlasuunnittelun antoisimmista vaiheista. Toteutus jää yleensä aina suorittajaäidin vastuulle, mutta tämän roolin suorittajaäiti kantaa kuitenkin mielellään, jotta kokonaisuus toteutuu varmasti hänen tavallaan. Pieniä ja yksinkertaisia tehtäviä suorittajaäiti saattaa antaa myös puolisolleen, mutta tätä seuraa yleensä vallaton ohjeistus ja tarkastelu, jotta homma varmasti hoituu. Suunnitteluvaihetta on havaittu myös muilla lajitovereilla, mutta vain suorittajaäideillä on havaittu tässä selkeää etumatkaa.

Koristeluissa ja pienissä, ihanissa yksityiskohdissa suorittajaäiti pääsee ominaisuuksiinsa. Kutsukortit, nimikyltit, ilmapallot, kiitospussit, lautasliinat sekä muu kattaus on niin söpösti sopusoinnussa ja vimpan päälle aseteltu, että pelkästään kokonaisuuden katselu voi väsyttää muita lajitovereita. Jos juhliin on voinut pukeutua, niin suorittajaäiti on itse täysillä mukana.

Suorittajaäidin puoliso tietää jo usein oman roolinsa juhlissa. Vanhemmuuden alkuvuosina tämä voi teettää hieman harjoittelua, mutta puoliso oppii pian roolinsa: pysy poissa tieltä ja odota ohjeita. Omia ideoita on ihan turha ehdottaa enää kalkkiviivoilla, vaan tämä olisi tullut tehdä jo hyvissä ajoin suunnitteluvaihteessa. Naamiaisjuhlissa lajin puolisoita nähdään usein haamuina, jotta toteutus on helppo ja kivuton.  

Suorittajaäiti leipoo juhliin usein itse, mutta turvautuu myös ostettuihin herkkuihin. Pääasia on, että mukana on niin suolaista kuin makeaa sekä kaikille ikäryhmille sopivaa. Hurjimmat yksilöt leipovat kaiken itse, mutta näitä lajiyksilöitä havaitaan harvemmin. Suorittajaäiti yrittää parhaansa mukaan salailla kuinka paljon hän tekee järjestelyjä juhlien eteen. Syytä tähän ei tiedetä, mutta todennäköisesti häntä itseäänkin hieman nolostuttaa miten homma lähtee joka kerta vähän lapasesta.

Kaiken tämän keskellä suorittajaäiti kuitenkin nauttii juhlista sekä niiden järjestämisestä täysin rinnoin. Tätä ei moni usko, mutta se on totuus. Suorittajaäidille tuottaa vilpitöntä iloa nähdä juhlakalu ja vieraat viihtymässä. Kaikki tämä tehdäänkin puhtaasta rakkaudesta lasta ja perhettä kohtaan. Tämä fakta suorittajaäidin perheen olisikin hyvä tietää, koska muuten juhlien organisaattori saatetaan hiljaisesti nimetä myös natsimutsiksi. Tämä on kuitenkin aivan eri laji ja lajeja ei tule sekoittaa keskenään.

Ainut kohta missä suorittajaäiti ei ole perillä tilanteesta on ilta juhlien jälkeen, kun hän kaatuu sohvalle kaikkensa antaneena. Hän miettii, miksi olo on kuin junan alle jäänyt ja miksi (taas) väsyttää niin vietävästi, vaikka kyseessä olivat vain pienet ja viattomat lastenkutsut? ;)

Kuulostiko tutulle? Kurkkaa myös suorittajaäidin 10 käskyä ja suorittajaäidin horoskooppi

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, äiti ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter