Suorittajaäidin 10 käskyä

small suorittajaäidin 10 käskyä tukea vanhemmille.jpg

Montako rautaa sinulla on tulessa tänään? Onko perheen arkiasiat helpompi tehdä itse, jotta ne tapahtuvat nopeammin ja toivomallasi tavalla? Onko langat yksinkertaisesti vain hyvä pitää omissa käsissä, jotta hommat hoituvat? Oletko sinäkin ehkä suorittajaäiti? Tässäpä minun, yhden (viisastuneen) suorittajaäidin, 10 käskyä päivänne piristykseksi:

  1. Pyhitä viikosta edes pari päivää itsellesi. Jumalankin lepäsi seitsemäntenä päivänä.

  2. Älä varasta aikaa yöunistasi. Pidemmän päälle tämä näkyy naamastasi (vaikka kuinka yrität peittää sitä).

  3. Kunnioita puolisoasi ja perhettäsi. Kukaan ei tykkää asua Hitlerin kanssa.

  4. Älä valehtele itsellesi. Et oikeasti itsekään nauti siitä, että teet 10 asiaa samalla aikaa.  

  5. Pyhitä lepoajat sekä itsellesi että lapsillesi. Jos sinulla on aina kiire, niin on myös lapsillasi.

  6. Älä koko ajan pingota perheesi aikatauluista. Sinullakin menisi hermot, jos pomo kyttäisi minuutin päälle aamukahvin juomistasi.

  7. Älä lausu väärää todistusta siitä miten rento ja hyväntuulinen olet nykyään. Päästäsi poksahtava verisuoni paljastaa sinut joka tapauksessa.

  8. Älä tavoittele täydellisyyttä vanhemmuudessasi. Usko pois, siitä ne traumat vasta syntyvätkin!

  9. Kotisi on linnasi, mutta muista, että se on myös muiden koti. Todennäköisesti perheesi on paljon rennompi, kun et raivoa kodin siivoamisesta ihan joka päivä.

  10. Siinä vaiheessa, kun päivän to do -listasi alkaa muistuttaa joulupukintoivelistaa, niin tajua lopettaa! Pukillakin meni oman listansa toteuttamiseen kokonainen vuosi.

Suorittajaäidin (lyhyt) määritelmä= äiti, joka tekee perheessä kaiken, koska kuvittelee muiden perheenjäsenten olevan kykenemättömiä hoitamaan hommat. Äiti, joka haluaa, että kaikki perheen asiat tapahtuvat hänen tavallaan ja aikataulussaan. Äiti, joka opettaa lapsensa siihen, että mutsi kyllä hoitaa kaiken. Äiti, joka aikatauluttaa asiat aamupalasta lomareissuun. Äiti, joka antaa puolisolle vain helppoja kotihommia, jotta hänen oma systeemi ei sotkeennu. Äiti, joka todella tarvitsisi loman (omasta elämästään).

Kuulostiko tutulle? Kurkkaa myös suorittajaäidin urkkapäivä, suorittajaäidin lastenkutsut ja suorittajaäidin horoskooppi

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja ja bloggari sekä äiti, vaimo ja "Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen" kirjan kirjoittaja