Äitiselfie

äitiselvie smalla tukea vanhemmille.jpeg

Minulla on tapana napata itsestäni selfie, kun minulla on erityisen hyvä olla. Kutsun näitä kuvia äitiselfieiksi, koska usein ne liittyvät ruuhkavuosiarkeeni. Kuvat ovat minun omia, pieniä hetkiä, joissa saan huilahtaa ja tunnen, että voimani palautuvat.

Nappaan äitiselfien, jotta muistan tuon hetken paremmin ja voin ehkä palata hyvää oloon vielä myöhemminkin. En välttämättä jaa näitä kuvia minnekään – itseasiassa teen näin aika harvoin – vaan ne on tarkoitettu minulle, muistoksi tuosta hetkestä. 

Äitiselfiet antavat minulle voimaa. Ne kantavat joskus unettoman yön tai kiireisen ruuhkavuosiviikon ylitse. Niihin voi palata ja muistaa, että kyllä elämä kantaa. Usein äitiselfiet osoittavat, että pienissä hetkissä piilee uskomaton voima. Myös muksut vierailevat äitiselfieissä. Äitiselfiet muistuttavat, että näitä pieniä hetkiä tulee vaalia ja niihin on tärkeää pysähtyä.

Äitiselfiessä ei välitetä miten tukka pörröttää, hetki ja fiilis on tärkein. Niihin ei todellakaan meikata! Naama saa kiiltää ja kulmakarvat rehottaa! Usein ruudusta näkee jo vilkaisulla, että ihmisen on hyvä olla.

Äitiselfiet ovat minulle erityisen tärkeitä silloin, kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Itseasiassa, ne aika harvoin menevät niin. Jos on huono olla ja joku asia ahdistaa, niin äitiselfie voi kantaa tuon hetken ylitse. Se muistuttaa, että hyviä päiviä ja hetkiä tulee vielä.

Joskus nappaan äitiselfien myös silloin, kun minulla on huono olla. Haluan, syystä tai toisesta, muistaa tuon hetken tai tunteen vielä myöhemmin. 

Joskus lähetän näitä äitiselfieitä myös ystävilleni. Näissä kuvissa on arjen ja ruuhkavuosien ilo on parhaimmillaan! Muutaman äitikaverini kanssa näitä jaetaan enemmänkin. Äitikaverin tuki onkin usein korvaamaton. Tuntuu äärettömän hyvälle saada WhatsAppiin kuva, josta jo ilman tekstiäkin huomaa, että nyt on nukuttu hyvät yöunet. Kuva kahvikupista ja korvapuustista kertoo, että ystävä nauttii ainutlaatuisesta päiväkahvihetkestään. Hyvä olo tarttuu ja ystävän puolesta rinnassa tuntuu lämmin leiskahdus. Näissa hetkissä hymyillään ja hetkeen on helppo samaistua. Äitiselfieissä jaetaan siis hyvää.

Otatko sinä äitiselfieitä? Jos et vielä ota, niin kannustan ottamaan! Nappaa äitiselfie, ihan vain itsellesi. Älä mieti mitä muut ajattelevat, kuva on sinulle itsellesi. Ja jos haluat jakaa sen, niin jaa ihmeessä! Eikös hyvää oloa kannatakin jakaa?! Ainakin minä saan näistä kuvista ja hetkistä yllättävän paljon voimaa. Ne ovat pieniä, mutta silti niin tärkeitä hetkiä. Äidin omia hetkiä.

Tässä postauksessa on muutama mun oma äitiselfie. Ne otetaan nähtävästi usein metsässä.

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja.

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter