Väsyneen äidin 5 syytä miksi saunoa

sauna-1093235_1280.jpg

Kun reilut viisi vuotta sitten aloin toipua pahasta uupumuksestani, niin jo silloin äitini vanha savusauna oli minulle merkittävässä roolissa rauhoittumiseen ja rentoutumiseen liittyen. Kun terapeuttini pyysi minua nimeämään kolme asiaa, joiden tunsin helpottavan ahdistustani, niin hyvien yöunien jälkeen listalla oli heti äitini savusauna. Sama sauna on edelleen listallani, ja hakeudunkin sinne usein lataamaan akkujani. Väsyneen äidin viisi syytä miksi saunoa tulee tässä:

Väsyneen äidin 5 syytä miksi saunoa:

  • Tekemättömyys – sauna on paikka, jossa ei tarvitse tehdä mitään. Jalat vaan kohti kattoa ja antaa mennä! Kukaan ei tule tiedustelemaan miksi vain makaat siinä.
  • Oma aika – vanhempien on joskus vaikea löytää omaa aikaa. Mutta, saunomiseen sitä aikaa usein löytyy! Lisäksi tämän ihanuuden voi usein toteuttaa, kun lapset ovat jo menneet nukkumaan.
  • Hiljaisuus – mikään ei tee meluisan päivän jälkeen niin hyvää kuin sauna ja sen hiljaisuus. Saunassa lapsetkin osaavat (usein) olla hiljaa ja vain istua paikoillaan.
  • Rentoutuminen ja lämpö – kun pari kertaa pahan päivän jälkeen tirpaisee kiukaalle kunnon löylyt, niin johan unohtuu murheet ja hartiat tipahtavat muutaman sentin. Toinen vaihtoehto on nauttia hiljaisista ja pehmeistä löylyistä, rauhassa rentoutuen. Näitä vaihtoehtoja voi vuorotella tilanteen mukaan.
  • Puhtaus – huono päivä ja likainen tukka tekevät kiukkuiseksi. Hetken rentoutumisen, oman ajan, tekemättömyyden ja hiljaisuuden päätteeksi puhdas tukka viimeistelee saunakokemuksen huippuunsa.

Ps. Muista lämmittää sauna ennen huilaamista ;)

Hanna

tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, bloggari ja päätoimittaja sekä äiti ja "Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen" kirjan kirjoittaja 

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter