Suorittajaäidin urkkapäivä

Teetkö juoksulenkin muksun balettitunnin tai lätkätreenin aikana? Onko viikon urkat mietitty perheen rytmin mukaan? Oletko ehkä liikunnallinen suorittajaäiti? Tässäpä sinulle, arkesi iloksi, yhden (viisastuneen) suorittajaäidin veistelyä urheilun ihanuudesta ja elämän suorittamisesta.

Suorittajaäitien urheilulajien kirjo on valtava, mutta suosituimpia ovat juoksu, kuntosali ja yleisesti pinnalla olevat trendilajit. Viikkotavoite, eli montako kertaa viikossa urkataan, on kaiken perusta ja se piinaa suorittajaäidin mieltä harva se päivä. Tämä tavoite onkin mamman pahin vihollinen, koska ruuhkavuosissa siitä on ajoittain aika vaikea pitää kiinni. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että suorittajaäidit urheilevat paljon eli värikkäät lenkkarit vinkuvat kaduilla varsin ahkerasti. Toki poikkeuksia löytyy, mutta yleisesti tämä äitilaji suorittaa urheilua samalla tavalla kuten vanhemmuuttakin.

Suorittajaäiti urheilee yleensä vasta sitten, kun kodin muut työt sekä lapset (ja mies) on palveltu pois päiväjärjestyksestä. Toki joskus on myös poikkeuksia, mutta homma on anyway aina suunniteltua. Usein koko viikon urheilut mietitään perheen viikkorytmin mukaan. Juoksulenkit tehdään muksun fudistreenin aikaan ja sali ennen työpäivän aloitusta, jotta säästyisi aikaa ja homma olisi mahdollisimman tehokasta. Suorittajaäitejä nähdään usein myös juoksemassa lasten pyöräillessä. Tehokkaimmat tapaukset työntävät pilttejään pyörän työntökahvalla ja tekevät (mielessään) samalla myös pienen punttitreenin. Suorittajaäidit vakuuttelevat näiden toimintatapojen sopivan heille vallan mainiosti, mutta yleensä he vain tinkivät ruuhkavuosissa omista tarpeistaan ja yöunistaan.

Lepopäivä on suorittajaäidille tärkeä ja yleensä hyvin odotettu. Silloin on usein tosin myös siivouspäivä. Suorittajaäiti tuntee tästä kuitenkin pientä mielihyvää, koska kun suorittajaäiti siivoaa, niin hommassa tulee yleensä hiki. Lepo on suorittajaäidille kuitenkin hyvin nautinnollista ja aitoa. Silloin ei kiirehditä ja usein suorittajaäiti osaa tällöin pysähtyä myös hetkeen.

Monet liikunnalliset suorittajaäidit viisastuvat vanhetessaan ja kykenevät myöhemmin urheilemaan myös ilman omassa päässä sepitettyjä tavoitteita. Kuitenkin, esimerkiksi uimahallissa uitujen kilometrien laskemisen pystyvät lopettamaan vain harvat ja valaistuneet. 

Kuulostiko tutulle? Älä huoli, meitä on monta! Muista levätä välillä ja ottaa (itsesi) vähän rennommin! ;) Kurkkaa myös suorittajaäidin 10 käskyä, suorittajaäidin lastenkutsut ja suorittajaäidin horoskooppi

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja.

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter