Koti-ikävä muistuttaa arjen helmistä

KohTalu_ranta.JPG

Joka kerta sama juttu. Lomaviikko ei ole ehtinyt kunnolla edes loppuun saakka, kun koti-ikävä alkaa jo kolkutella. Näin kävi myös pari kuukautta sitten, kun otimme äkkilähdön aurinkorannalle. Samalla reissulla aloin myös ymmärtää sanontaa, jossa kerrotaan, että ihminen kaipaa useasti asioita, joita hänellä ei ole juuri sillä hetkellä saatavilla.

Minun lomani parhaat muistot tulevat melkein joka kerta samoista jutuista. Yksi niistä on rauhallinen aamu-uinti auringon vasta noustessa. Herään ennen muuta perhettä ja hiippailen hiljaa kohti rantaa. Kipaisen matkallani kahvikupin, pysähtelen välillä ihastelemaan aamua ja kävelen rauhassa uima-altaalle tai merenrantaan. Joka kerta on aivan ihana seurata miten hotelli ja vieras maa herää uuteen päivään. Useasti oikein tunnen miten hyvä olo ja energia virtaa minuun. Monesti lomaa suunnitellessani haaveilen jo näistä hetkistä.  

Päiväni alkoivat myös tällä lomalla samalla rutiinilla. Eräänä aamuna hiekkarannalla auringonsäteitä vastaanottaessani ymmärsin, että vaikka hetki oli mitä ihanin, niin aloin jo kaivata kotiin. Halusin ottaa ne samat säteet vastaan omalta kotisohvaltani suomalaisen, ihanan vahvan kahvin kera ja oman peiton lämpimästä. Aloin myös samalla miettiä muitakin voimauttavia hetkiä arjessani. Ja kappas, niitähän alkoikin löytyä! Ymmärsin, että juuri nämä hetket olivat niitä minun arjen helmiä. Näihin minun tulee pysähtyä ja vaalia. Nämä hetket voimauttavat ja lataavat akkujani mitä parhaalla mahdollisella tavalla. Havahduin, kun huomasin ettei rahalla ollut juurikaan tekemistä näiden hetkien kanssa. Matkalippua ei siis edes tarvinnut ostaa, koska se oli jo taskussani. Aamukahvi sohvalla peittoon kääriytyneenä, kiireetön lenkki metsässä, hyvä kirja viltin alla, eväsretki omalle takapihalle tai takkatulen tuijottaminen koko perheen voimin. Hetkiä löytyy helposti aika monta, eikö?  

Älä siis aina haaveile sinne hiekkarannalle, vaan tunnista oman elämäsi helmet ja vaali niitä. Ne ovat juuri niitä hetkiä, joissa piilee se arjen pieni taika. Näistä hetkistä koostuu useasti myös lapsuuden parhaimmat muistot. Mitä sinä kaipaat reissuillasi? Löysitkö jo oman arjen helmesi? Jos löysit, niin pistä taskuusi ja muista se vielä huomennakin.

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, bloggari ja päätoimittaja sekä äiti, vaimo ja "Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen" kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter