8 pientä vinkkiä lapsiperheen syyslomalle

syys.jpg

1.    Menkää metsäretkelle.

Pohtikaa yhdessä retkikohde ja pakatkaa eväsleivät reppuun. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan usein varsinkin pienten lasten kanssa paras retkipaikka löytyy lähimetsästä. Muista pakata kuuma kaakao mukaan ja retkitunnelma on taattu!

2.    Leipokaa yhdessä.

Vanhempien ei välttämättä tarvitse olla leivontaihmisiä, jotta pieni ja yhteinen leivontahetki onnistuu. Tämä hauska ja helppo resepti saa pienet (ja ehkä vähän isommatkin) kokit kikattamaan sekä leipoessa että syödessä. Kuinka usein olet muuten valmistanut kakkakakkuja? ;)

3.    Siskonpeti olohuoneen lattialle.

Lapset rakastavat kaikkea pientä ja hassua tekemistä. Uudessa paikassa nukkuminen onkin usein superhauskaa! Raahatkaa patjat vaikka olohuoneen tai kodinhoitohuoneen lattialle ja supattakaa illalla kivoja juttuja. Majan rakentaminen ja siellä nukkuminen jää myös takuuvarmasti muksujen lapsuusmuistoihin!

4.    Vierailu kirjastoon.

Pieni visiitti kirjastoon ja kassi täyteen jokaisen perheenjäsenen lempikirjoja. Tämä aktiviteetti saa muuten usein myös aikuisen hartiat valahtamaan alas! Loppupäivä meneekin usein mukavasti, kun kaikilla on jotain itselle sopivaa luettavaa tai katseltavaa. Yhteinen satuhetki illan päätteeksi rauhoittaa koko porukan.

5.    Lempiruokapäivä.

Keskustelkaa yhdessä jokaisen perheenjäsenen lempiruoka ja suosikki jälkiruoka. Valitkaa yhteinen suosikki ja valmistakaa ne yhdessä! Yhden perheenjäsenen valinta voi toimia pääruokana ja toisen valinta jälkiruokana. Isommat muksut voivat osallistua ruoan valmistamiseen ja perheen pienimmät saavat vastuulleen esimerkiksi kattauksen. Tämän vinkin avulla saa muuten koko perheelle mieluisia ruokia useammalle päivälle!

6.    Yhteinen elokuvailta.

Järjestäkää yhteinen elokuvailta, mutta tehkää siitä hieman enemmän, kuin pelkkä leffan päälle napsautus. Lapset voivat halutessaan askarrella leffaliput ja toimia lipunmyyjinä. Herkkuvastaava tarjoilee pientä purtavaa. Paperista taitelluista kupeista popparit maistuvat entistäkin paremmalle. Elokuva päätetään luonnollisesti yhdessä.

7.    Yhteinen sporttipäivä.

Yhdessä vietetty ulkoilu- tai liikuntahetki saa punan poskille ja takaa usein koko porukalle hyvät yöunet. Menkää yhdessä uimahalliin, pyöräilkää kotikaupungissanne tai puuhailkaa vaan ulkona tai puistossa yhdessä. Kuinka usein olette muuten pelanneet perheen yhteisen jalkapallopelin? Vanhempi, heittäydy mukaan ja anna mennä! Perhepeli jää varmasti monen muksun mieleen.

8.    Taidehetki.

Lapset askartelevat ja maalaavat paljon, mutta kuinka usein vanhemmatkin lähtevät mukaan? Pitäkää yhdessä pieni taidehetki ja maalatkaa vesiväreillä vaikka toistenne kuvat! Koko perheen kämmenen- ja jalanjäljet näyttävät hauskoille yhdellä paperilla! Näistä jää myös ihana muisto vaikka kodin seinälle ripustettavaksi tai isovanhempien joululahjapakettiin.

Ihania syyslomapäiviä! P.S. Muista myös yökkäripäivä! <3

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter