6 kirjavinkkiä hidastavalle äidille

20171014_113539.jpg

Oma matkani arjen ja elämän hidastamiseen sekä suorittamista poisoppimiseen alkoi pian uupumiseni jälkeen. Kun aloin parantua, niin ymmärsin, että jos suoritan ja juoksen läpi koko elämäni, niin en nauti vanhemmuudesta ja uuvutan itseni vielä uudelleen. Matkallani olen lukenut paljon kirjoja, joista kaikista on aina jäänyt jotain talteen. Haluan jakaa muutaman kirjavinkin sinulle, hidastava ja omaa polkuasi etsivä äiti.

1. Marikka Bergman: Pientä elämää etsimässä, Basam Books 2010

Ihana pieni kirja, josta oma matkani kohti hidastamista alkoi. Kirja kertoo monisuorittamisen sudenkuopista ja lapsiperhearjen hidastamisen oivalluksista. Vahva suositus ensimmäiseksi kirjaksi hidastamista haluavalle!

2. Martha N. Beck: Suunnista tähtien valossa: löydä oma polkusi, Basam Books 2010

Kirja, joka avaa oman polkunsa etsijälle monia ajatuksia ja näkökulmia. Entä jos et enää halua tehdä asioita kuten ennen, vaan tunnet vahvasti, että oma polku kutsuu? Ehdoton suosikkini oman tien etsijöille!

3. Deepak Chopra: Vapauta energiasi, toteuta itseäsi, Otava 2015

Kokonaisvaltainen teos mielen ja kehon yhteyteen. Tästä kirjasta on hyvä aloittaa, jos alkaa miettimään mihin omaa energiaansa käyttää tai mikä sitä vie. Kirjassa annetaan mm. 10 ohjetta tietoiseen elämiseen.

4. Brian Johnson: Viisaan elämisen opas, Basam Books 2013

Helposti luettava kirja, joka sisältää yhden viisaan opetuksen/ajatuksen/oivalluksi per sivu. Tämä kirja kokoaa yhteen monta ”Näin elät viisaasti” kategorian kirjaa, joten jos haluat saada kaikista kirjoista parhaat palat, niin lue tämä!

5. Wayne W. Dyer: Ota henkinen voimasi käyttöön, Otava 2013

Tämä kirja on minulle yksi perusopas, kun lähdin etsimään omaa polkuani. Palaan kirjaan usein uudelleen. Kirjassa on paljon käytännönesimerkkejä, joissa punaisena lankana kulkee ajatus, että ratkaisu löytyy aina ihmisestä itsestään, ei ulkopuolisista tekijöistä.

6. Kai Ekholm & Jussi T. Koski: Pysähtymiskirja paremman etsijälle, Into Kustannus 2013

Helposti selailtava ja nopeasti luettava kirja, joka sisältää oivaltavia ajatuksia elämän hidastamisesta ja pysähtymisestä. Kurkkaa ainakin sivuilla olevat nostot, joissa on pieniä, mutta yllättävän voimakkaita oivalluksia! 

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter