Ihana kamala välikausi

Photo by  Rye Jessen  on  Unsplash

Photo by Rye Jessen on Unsplash

Syksy saapui tänä vuonna meidän perheeseen jotenkin varkain. Huomasin sen nyt kun esikoisemme aloitti päivähoidon. Luulin olevani hyvin varautunut tähän uuteen elämänvaiheeseen, mutta silti onnistuin kokemaan kauhun tunteita seistessäni eilen elämäni ensimmäistä kertaa päiväkodin eteisessä.

Riisuessani lapseltamme kevyttä tuulipukumaista välikausi takkia ja housua, silmiini osui naulakossa roikkuvia kevyttoppapukuja, merinovilla välikerrastoja, fleecehaalareita ja kypärämyssyjä. Lattialla seisoi jono tukevia goretex kenkiä. Syyskuussa! Tunsin kuinka kroppani täyttyi häpeästä, kun ajattelin hoitotädin pukemassa lastamme aamupäivän ulkoiluhetkeen: ”lapsi kesävaatteissa syyskuun lopulla, ja kenkinä raukalla lenkkarit. Voi sentään”.

Ei lapseni kuitenkaan pelkässä tuulipuvussa joutunut päiväkodin pihalla värjöttelemään, olin sentään pukenut aamulla puvun alle fleece haalarin, miettien mitä hoitotäti mahtaa siitäkin ajatella…”voi lapsiraukkaa, fleece haalari päällä kun päivällä on vielä +10 astetta...” Kaiken varuiksi pakkasin hoitolaukkuun vielä softshell haalarin, jos vaikka se olisi kuitenkin järkevin valinta syksyiseen säähän.

Ensimmäisen hoitopäivän vahingoista viisastuneina suuntasimme pojan kanssa lähimpään automarkettiin, jossa ostoskärryihin sujautettiin päiväkodin eteisen hyllyiltä tuttua tavaraa: merinovillahaalari, softshell hanskat, ja lämpimät goretex kengät. Nyt meidänkin pojan varustus sulautuisi muitta mutkitta päikyn eteisessä vallitsevaan tyyliin.

Kunnes tuli seuraava syksyinen päiväkoti aamu. Meidän asusteet olivat nyt selvästi kunnossa, mutta lapseni haalari tuotti minulle edelleen päänvaivaa, eikä sitä pelastanut alla varmasti lämmittävä fleece tai merinovilla haalarikaan.  Päätin etten aio ostaa kovaan hintaan enää mitään kevyttoppapukua, joten  suuntasimme lapsen kanssa hoitopäivän jälkeen kirppikselle, josta löytyikin juuri sellainen yksilö jota olin etsinyt.

On hienoa että meillä on useampi vuodenaika kuin yksi, mutta vasta nyt kun poikamme aloitti päivähoidossa, tajusin miten haastavia nämä vaatejutut voivat olla. En ihan ymmärrä miten tämä vaatetus juttu tänä syksynä aiheutti meille tämmöistä tuskaa, koska olemmehan me viime syksynäkin poikamme kanssa kotona ulkoilleet.

Ehkä syy on juuri siinä, että aamulla kun päiväkotiin lähdetään, on pakkaskelit, mutta päivemmällä kun lapset ulkoilevat voi vielä hyvällä säällä olla se +10 astetta lämmintä. Kotona monesti pärjää sillä yhdellä välikausivaatekerralla, kun ulkoillaan suht samaan aikaan vuorokaudesta. Lisäksi kotona meidän juniori on aina ollut melko siisti pihaleikkijä, joten vaatteiden kestävyyteen ei ole vielä tarvinnut kiinnittää niin paljon huomiota. Mutta toivon todella että nyt päiväkodissa hän laittaa kaikki haalarit, hanskat ja kengät koetukselle, sillä siitä tiedän että siellä tehdään ja viihdytään, oli sää mikä hyvänsä :)

Susanna

Koliikkimutsi-blogia tukeavanhemmille.fi-sivustolla kirjoittava Susanna on reissumiehen vaimo, ruoka-allergisen taaperon äiti sekä suuri kahvin ja huumorin ystävä! Blogissa pohdiskellaan elämää ja asioita laidasta laitaan!