Tukeavanhemmille.fi -sivuston blogeissa kirjoittaa joukko lapsiperheiden auttamisen ammattilaisia sekä vertaistukea jakavia järjestöjä ja eri toimijoita. Ruuhkavuosihuumoria sekä vertaistukea omissa blogeissaan jakaa myös muutama ruuhkavuosiäiti. Tällä sivulla esitellään blogien vakiokirjoittajat.

 

Blogissa kirjoittavat perheiden ammattiauttajat:

ADHD-liitto

Adhd-liitto ry jäsenyhdistyksineen tukee adhd-oireisia henkilöitä sekä heidän läheisiään antamalla ohjausta, tukea ja edunvalvontaa sekä järjestämällä koulutuksia ja sopeutumisvalmennusta. Blogissa kirjoittaa liiton eri perheiden auttamisen ammattilaiset.

ensi ja turvakotien liitto.jpg

Ensi- ja turvakotien liitto

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä. Blogissa kirjoittaa eri tiimien ammattiauttajat mm. erosta ja siitä selviämisestä sekä vaativasta vauva-ajasta.


marika rosenberg.jpg

Marika Rosenborg
parisuhdenneuvoja ja eroasiantuntija

Marika Rosenborg on muutosvalmentaja, parisuhdeneuvoja ja eroasiantuntija - Uuden elämän värit. Marika kirjoittaa kirjoittaa blogissa erityisherkkyydestä, ihmissuhteista, rakkaussuhteen päättymisestä ja muutoksen merkityksestä.

Parisuhdekeskus_Kataja_logo_symboli_vaaka_valkoinen.jpg

Parisuhdekeskus Kataja

Parisuhdekeskus Kataja on vahvistavaan parisuhdetyöhön keskittynyt poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Blogissa parisuhteesta kirjoittaa Parisuhdekeskuksen kouluttaja, suunnittelija ja luennoitsija Sari Liljeström.

supli_logo_pieni.png

Suomen Uusperheiden liitty ry

Supli eli Suomen Uusperheiden liitty ry on ainoa valtakunnallinen uusperheiden järjestö. Toiminnan kohderyhmänä ovat uusperheiden vanhemmat ja uusperheiden kanssa työskentelevä ammattihenkilöstö. Blogissa kirjoitetaan uusperheitä tukevista palveluista.


Anu Tikka
valmentaja ja kouluttaja

Anu Tikka toimii valmentajana ja kouluttajana hyvinvointialalla. Anun erityisosaaminen on psykososiaalinen, emotionaalinen ja neuropsykiatrinen valmentaminen. Anu kirjoittaa blogissa arkisesta vanhemmuudesta sen haasteineen ja iloineen. Kirjoittajana Anu haluaa inspiroida lukijaa pohtimaan omia tunteita, toimintaa ja ajatuksia, sekä niiden vaikutusta vanhempien ja perheen hyvinvointiin.

anu+tikka.jpg

Vanhemmuuden voimavara- ja kuormitustekijät -hanke (VoiKu)

Blogissa hankkeesta kirjoittaa tutkimusavustaja Anni Arola. Mukana hankkeen vastuulliset tutkijat Kaisa Aunola ja Matilda Sorkkila.

VoiKu-tutkimus selvittää niitä erilaisia tekijöitä, jotka yhtäältä lisäävät vanhempien tyytyväisyyttä vanhempana olemiseen ja toisaalta lisäävät riskiä uupumiselle. Toiseksi tavoitteena on kehittää tutkimuksen avulla luotettava ja validi vanhemmuuden uupumuksen arviointimenetelmä, joka kehittelytyön jälkeen on mahdollista ottaa äitiys-/vanhempainneuvoloihin rutiinikäyttöön niiden vanhempien ja perheiden tunnistamiseksi, jotka ovat riskissä uupua ja jotka ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä hyötyisivät konkreettisista tukitoimista.
Lue lisää VoiKu-tutkimuksesta.

Jyväskylän yliopisto.jpgVertaistukiblogin kirjoittajat:

logo.png

Leijonaemot ry

Leijonaemot ovat erityislasten vanhempia, yli lasten diagnoosirajojen. Yhdistys antaa konkreettista apua toisille erityislasten vanhemmille. Blogissa Leijonaemot kirjoittavat vertaistuen merkityksestä ja sen valtavasta voimasta.

Kyvyt_logo_lila_CMYK-300x137.jpg

Keskosvanhempien yhdistys Kevyt

Keskosvanhempien yhdistys Kevyt eli MLL Meilahden yhdistys tarjoaa keskosperheille vertaistukea ja tuottaa tietoa keskosuudesta. 

aima-logo.png

Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry

Äimä ry on vuonna 1998 perustettu vertaistukiyhdistys, joka tukee synnytysmasennukseen ja lapsivuodepsykoosiin sairastuneita äitejä ja heidän läheisiään sekä tiedottaa sairaudesta. Blogissa vanhemmuudesta kirjoittaa Äimän koordinaattori Leena Honkavaara.

Henkilökohtaiset blogit:

 
20180701_153759.jpg

Susanna Hurnanen

Koliikkimutsi-blogia tukeavanhemmille.fi-sivustolla kirjoittava Susanna on reissumiehen vaimo, ruoka-allergisen taaperon äiti sekä suuri kahvin ja huumorin ystävä! Blogissa pohdiskellaan elämää ja asioita laidasta laitaan!

 

Hanna Lehtonen kuva.jpeg

Hanna Lehtonen

Hanna Lehtonen on tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja ja bloggari sekä äiti ja vaimo. Kirjoittanut kirjan Väsynyt äiti - apua uupumukseen ja unettomuuteen (BoD 2016). "Ruuhkavuosiäiti"-blogissa Hanna kirjoittaa blogissa ruuhkavuosista, laidasta laitaan.


 
Taru-Tuulia Maarsalo.jpg

Taru-Tuulia Marsalo

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, leikki-ikäistä imettävä äiti, avopuoliso, tytär, ystävä, joka pitää sisustamisesta, viherkasveista, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja perheestään.”


 
Hilkka Tolonen.jpg

Hilkka Tolonen

Keskeneräinen äiti -blogia tukeavanhemmille.fi -sivuilla kirjoittava Hilkka on orastavassa neljänkympinkriisissä painiskeleva erityisherkkä nelihenkisen perheen äiti, oman elämänsä sirkustirehtööri. Elämän rosoa ja säröä peittelemättä hän kirjoittaa hullunkurisesta arjestaan, johon kuuluu erityisiä tyyppejä ja paljon huumoria. Vaikeinakin hetkinä hän koettaa uskoa hyvään ja siihen, että asiat kyllä lopulta järjestyvät.


Varjopolku

Varjopolku-blogissa kirjoitetaan äitiydestä, luopumisen tuskasta ja toivosta. Blogissa käsitellään vanhemman masennusta eri näkökulmista ja sen tarkoitus on antaa
vertaistukea, auttaa saamaan lohtua ja ymmärrystä ihmissuhdevaikeuksissa
sekä mielen solmuissa.