Morjens, sano komiat toisilleen!

small tukea vanhemmille eka postaus.jpg

Hauska tutustua! Ihanaa, että löysit minut. Olen 36-vuotias kahden lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Olen aina rakastanut kirjoittamista, tarinoita, kirjeitä ja muistikirjoja. Omasta blogista haaveilu on jatkunut jo vuosien ajan.

Olen kiinnostunut psykologiasta ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Teen paljon havaintoja ja analyysejä ihmisten käytöksestä, eleistä ja ilmeistä. Esimerkiksi työpaikoilla aistin heti, kenellä on jotain klikkiä keskenään. Osin tästä syystä väsyn helposti, varsinkin, jos toimintaa, säätöä ja melua on runsaasti. Jatkuvasti äärimmäisessä viritystilassa olevien aistien kanssa henkistä energiaa kuluu paljon.

Vuonna 2008 ja 2016 syntyneet lapset pitävät huolta siitä, että elämä ei käy yksitoikkoiseksi ja seesteiset hetket ovat harvassa. Arjessa sattuu ja tapahtuu koko ajan. Niin pientä kauppareissua ei ole, ettemmekö aikaansaisi siitä eräänlaisen sirkuksen. Kaiken härdellin vastapainona minulle toimivat kirjoittaminen sekä omat liikuntahetket, jotka ovat korvaamattomia apukeinoja jaksamiselle.

Olen aina toivonut suurta perhettä, olenhan itse nelilapsisen perheen vanhin lapsi. Kun meidän perheen lapsiluku jäi kahteen, olen kiitollinen siitä, että omat lapset tuovat taloon lisää lapsia. Saan siis toteuttaa jo omien sisarusteni kanssa syttynyttä hoiva- ja huolehtimisviettiä nyt omien lasteni lisäksi myös lainalasten kanssa.

Kirjoitan omista kokemuksistani, havainnoistani eli ihan tavallisesta tosielämästä. En ole hävytön tai säädytön, mutta pidän realismista ja siitä, että tosiasioita ei liikaa silotella ja romantisoida. Huumori kuuluu vahvasti meidän perheen Survival Kittiin, joten sitä en elämässä enkä teksteissäni säästele.

Sydänsuruilta olen elämässäni aika hyvin säästynyt, mutta monenlaista muuta elämänkokoista on matkalla vastaan tullut. Kaikki tarinat eivät aina ole päättyneet onnellisesti.

Kiva, kun olet mukana. Kuullaan taas pian!

<3 Hilkka

Keskeneräinen äiti -blogia tukeavanhemmille.fi -sivuilla kirjoittava Hilkka on orastavassa neljänkympinkriisissä painiskeleva erityisherkkä nelihenkisen perheen äiti, oman elämänsä sirkustirehtööri. Elämän rosoa ja säröä peittelemättä hän kirjoittaa hullunkurisesta arjestaan, johon kuuluu erityisiä tyyppejä ja paljon huumoria. Vaikeinakin hetkinä hän koettaa uskoa hyvään ja siihen, että asiat kyllä lopulta järjestyvät.