Vaniljasuklaata, kiitos!

Photo by  Magda Fou  on  Unsplash

Photo by Magda Fou on Unsplash

”Hmm, äiti tää maistuu ihan vaniljasuklaalle ja on niin hyvää! Tästä alatissistä se maistuu suklaavaniljalle ja ylätissistä vaniljasuklaalle!”

Olen imettänyt Ihanaista kohta 4 vuotta ja sain vasta nyt selkeän vastauksen siihen, miltä tissimaito maistuu. Aina välillä olen Ihanaiselta koettanut tiedustella maidon makua, kun hän on kehunut tisumaidon aina maistuvan ”niiiin hyvälle”. Tähän saakka maito on aina maistunut vain hyvälle tai ”titumaidoille”.

Meillä syödään tissiä ainakin kahdesti päivässä, aamulla ja nukkumaan mennessä. Viikonloppuisin tissiä syödään myös päiväunille mentäessä. Näiden kertojen lisäksi tissi maistuu monesti vielä aina vähän joka välissä, kun tekee mieli 😊 Ihanainen on nyt selvästi tietoinen siitä, ettei monet hänen ikäisensä enää syö tissimaitoa ja ei näin ollen enää halua ottaa hörppyä, missä vain. Mutta kotona, tuttujen ja turvallisten läheisten läsnäolleessa tissi maistuu.

Ihanaisen isi aina välillä ”kiusaa” Ihanaista ja kyselee koska hän lopettaa tissin syönnin. Tämä on heidän leikkinsä: Ihanainen nauraa rätkättää pidellen mahaansa, kun hänestä ihan hassuja kysymyksiä se isi kyseleekin. Ihanaisen perusvastaus on, että sitten kun on sopivat hetki, sitten kun olen iso. Fiksu lapsi. Miksi sitä sopii mitään tarkkaa aikaa, lopettaa sitten, kun on hyvä hetki.

Tänä päivänä Ihanainen ei enää vietä pitkiä aikoja rinnalla kuten vauvana tai taaperona. Välillä riittää pikahörpyt vaikka saunan lauteilla, kun taas toisinaan vaaditaan pidempiä tankkaushetkiä, mutta silloinkin ne ovat suhteellisen lyhyitä. Toisaalta taas välillä pelkkä tissien halaaminen tai paremminkin pään painaminen tissejä vasten riittää ja antaa Ihanaiselle hänen tarvitsemansa läheisyyden ja turvan.

Jokaiselle perheelle ihania imetyshetkiä lapsen iästä riippumatta ♡

Taru-Tuulia

Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, leikki-ikäistä imettävä äiti, avopuoliso, tytär, ystävä, joka pitää sisustamisesta, viherkasveista, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja perheestään.