Tuulispään äiti

upload.jpg

Kesä tuli täysin yllättäen. Kevät jäi lyhyeksi ja kesä ”hyökkäsi” iloksemme yhdessä viikonlopussa. 

Olemme saaneet nauttia lämpimistä ilmoista ja Ihanainen on ollut innoissaan, kun ei tarvitse pukea paljoa päälle. Hän toteaa monesti, että: ”Äiti, nyt on ketä, ei tavitse takkia.” Pihalle voi juosta vain sandaleissa ja päällä voi olla vain t-paita. Ja mikä parasta, voi nurtsilla käydä nurtsipissillä. Onneksi meillä iso, suojaisa, oma piha, niin tämä on mahdollista.

Viime viikolla meillä alkoi pyöräilykerho.

Ihanainen on aivan fiiliksissä pyörällä ajosta. Oli jännä huomata talven jälkeen, ettei Ihanainen meinannut muistaa, kuinka potkupyörällä ajetaan ja hän meinasi jo luovuttaa, kunnes taas muisti, miten tämä homma meneekään. Ihanainen on aika haka mennen kuin tuulispää kovaa vauhtia hurjista ja jyrkistä mäistä. Välillä äidin on suljettava silmät ja uskottava, että kyllä toinen tietää, kun ei uskalla ja pelottaa liikaa. On uskallettava luottaa toisen taitoihin ja todettava monessa asiassa, kuten myös pyöräilyssä, että kyllä se äidin Ihanainen on aika etevä.

Meillä myös skeitataan. Ihanaisen isi käy aina säännöllisen epäsäännöllisesti skeittaamassa ja Ihanainen on ollut tänä kesänä jo monta kertaa mukana. Skeittaamaan Ihanainen lähtee aina innoissaan toivoen, että mukaan otetaan sekä pyörä että Ihanaisen oma skeittilauta eväitä unohtamatta. Viikonloppuna oli hieno katsoa, kuinka Ihanainen meni hienosti suht täydessä skeittiparkissa potkupyörällään väistellen aikuisia skeittareita. Haavereita ja pieniä kaatumisia toki sattui, mutta Ihanainen jatkoi hienosti aina pienen sylittelyn ja tsemppauksen jälkeen. Mahtavasti tuollainen pieni ihminen jaksaa touhuta mieluisen asian parissa monta tuntia. Skeittiparkista Ihanainen piti houkutella pois 3 tunnin päätteeksi, kun päiväunet painoivat päälle ja silmät meinasivat väkisin lupsahtaa kiinni.

Luonnossa touhuaminen ja meneminen on Ihanaiselle mieluista puuhaa. Viikonloppuna hän bongasi pienessä hetkessä monen monta eläintä osaten itse nimetä lähes kaikki. Lopputuloksena oli jänis, kaloja (paljon), sammakko, pörriäinen (mehiläinen siis), tikka, käki, muurahaisia ja lintuja, kuten joutsen.

Kyllä kesä on vain ihanaa aikaa, kun voi touhuilla ja tehdä vähissä vaatteissa vaikka mitä. Mikä sen parempaa kuin istua skeittiparkin laidalla nurmikolla syöden isoja mansikoita ja aina välillä käydä tekemässä muutamia ”temppuja” ja palata takaisin.

Nautinnollisia nautintoja omien tuulispäidenne kanssa,

Taru-Tuulia

 ”Ihanaisen äiti” -blogiatukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.