Kevät tulla tulevi

upload.jpg

"Ei vielä nukkumaan. Aulinko paittaa vielä.” Näin alkoi meillä moni ilta, kun nukkumaan meno lähestyy. Onneksi nyt asia on mennyt jakeluun ja nukkumaan käydään vaikka on valoisaa.

Muistan omasta lapsuudestani aivan saman. Seisoin ikkunan edessä ja selitin, ettei vielä voi millään olla nukkumaan menoaika, kun on valoisaa. Onneksi Ihanaisen kanssa kevään tulo tai kellojen siirto eivät ole vaikuttanut rytmiin: illalla käydään nukkumaan normiaikaan ja aamulla herätään peipposena ennen kellon soittoa.

Meillä valoisan tulo vaikuttaa ehkä erilailla kuin muilla, koska meillä ei ole minkäänlaisia verhoja makuuhuoneessa. Saamme nukahtaa, tai vielä vain Ihanainen, valoisaan ja aamulla herätä valoisassa huoneessa. Monet ihmettelevät tätä, mutta meille se sopii ja nautimme siitä. Toisaalta vieraassa paikassa, jossa saa verhot ikkunan eteen, nautimme myös siitä.

Keväässä on monia ihania asioita valon lisääntymisen lisäksi. Ihanainen nauttii suunnattomasti siitä, ettei päiväkotiin tarvitse pukea niin paljoa päälle. Villahaalarista olemme luopuneet viikonloppuna ja kurahaalarin lisäksi myös housut ja takki ovat tulleet käyttöön. Myös kevättakkiin olemme siirtyneet. Myssy on vaihtunut korvien päälle ylettyvään lippikseen. Päiväkodissa leikitään ilman hanskoja ja kumpparit ovat joka päivä täynnä hiekkaa monta desiä.

Pyöräkin otettiin jo esiin ja sillä Ihanainen pääsi ajamaan puistoon. Pyöräilyä Ihanainen on odottanut kovasti, talvella kokeilimme, mutta seurauksena oli vain kaatumista, kun oli aivan liian liukasta. Toinen asia mitä Ihanainen odottaa kuin kuuta nousevaa on, että hän pääsee skeittaamaan. Oma lauta odottaa jo, että tulee lämpimämpää ja hiekat siivotaan pois kotitieltämme. Skeittilautaa on pitänyt jo muutama kerta testata sisällä, mikä ei ole sallittua ollenkaan.

Katse on jo kesää kohti!

Ihania aurinkoisia kevätpäiviä,

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.