Odottavan aika on pitkä 

annie-spratt-96526.jpg

”Milloin ne vielaat oikein tulee?” ”Joko nyt ne vielaat tulee?” Odottavan pienen ihmisen aika on pitkä eikä millään meinaisi jaksaa odottaa kakkua ja muita herkkuja. 

Viikonloppuna meillä juhlittiin Ihanaisen synttäreitä. Viikonloppuun mahtui paljon jännitystä ja odotusta, mutta toki myös muutakin kuten kauniista pakkassäästä nauttimista. 

Ihanaisemme on aivan ihana aamuvirkku ja meillä viikonloppuaamut alkoivat jo viiden aikaan 😉 Näin päiviin mahtui vaikka mitä tekemistä. Lunta satoi viikolla ja viikonlopuksi tuli pakkaset, joten lumessa temmeltäminen kuului ehdottomasti yhtenä asiana molempiin päiviin. Omalla pihalla riitti tekemistä, mutta myös lähipuisto kuului ohjelmaa. Ihanaisen isi olisi ehdottomasti halunnut lähteä pulkkamäkeen, mutta Ihanainen ei innostunut ajatuksesta, vaan halusi touhuta omalla pihalla.

Äiti sai siivota ja tehdä synttärivalmisteluita sisällä, kun lapsi ja mies viihtyivät pihalla pitkään. Ihanaisen mieli saatiin hyvin siirrettyä mm. ulkoilun avulla pois odotuksesta ja pienestä jännityksestä. Odotusta viikonloppuun mahtui todella paljon: Ihanainen oli aina sitä mieltä, että nyt ne vieraat jo tulevat. Myös yhdessä valmisteluja tekemällä mieli saatiin käännettyä muualle. Juhlaherkut valmistuivat sukkelasti, mutta äidin piti olla tarkkana, ettei ihan kaikki menneet Ihanaisen suuhun 😊 Hän myös onnellisena ja ylpeänä mainita näistä yhdessä tehdyistä herkuista vieraille.

Pitkä odotus vihdoin palkittiin, kun ovikello soi ja ensimmäiset vieraat saapuivat. Mukavasti vieraat saapuivat tipotellen eivätkä kaikki yhdellä oven avauksella. Odotus ja jännitys purkautuivat Ihanaisella vasta aivan synttäreiden loppumetreillä pienen pienenä villiytenä. Toki villiintymiseen vaikutti myös väsymys: päivä on pienelle aika pitkä, kun herää jo viideltä ja nukkuu päiväunet jo ennen lounasaikaa 😊

On ihanaa huomata, kuinka hyvin jo Ihanaisen ikäinen osaa hahmottaa tulevaisuutta sekä miten hyvin hänellä pysyy asiat mielessä. Varmasti myös sillä on vaikutusta, että sanoitamme Ihanaiselle paljon asioita ja mm juhlista kävimme moneen otteeseen läpi milloin vieraat ja tulevat ja keitä tulee. Näin hänen ei tarvinnut jännittää samalla tavalla sitä. Vaikka odotus ei meinanneet loppua, niin Ihanainen kuitenkin ymmärsi sen, milloin vieraat saapuvat.

Tulevana viikonloppuna juhlimme lisää 😊 Uudet vieraat, uusi odotus ja jännitys. Meno varmasti vielä villimpää, kun vieraina myös lapsia. Mutta Ihanaisellamme ei ole tulevan viikonlopun juhlista vielä mitään tietoa. Ensin nautimme päiväkotiviikosta ja siellä olevista asioista sekä normaalista arjesta. 

Nautinnollista arkea,

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.