Ihanaisen valmistautuminen jouluun

Photo by  Aaron Burden  on  Unsplash

Meillä alkoi joululoma alkuviikosta ja suuntasimme joulunviettoon Lappiin. Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Ihanainen arvasi jo jonkin aikaa sitten, että taidamme taas lähteä Lappiin. Viikonloppuna hänelle kerroimme asiasta, että muutaman yön päästä lähdemme talveen ja Lappiin. Sitten puhuimmekin joka päivä Lapista ja lumesta.

Meitä vastassa oli ihanasti lunta ja pakkasta, oikea satumaa. Ihanainen ilmoitti heti, että hän lähtee pulkkamäkeen ja lumitöihin eikä meinannut mikään muu kelvata. Automatka mökille kesti Ihanaisen mielestä ikuisuuden, ja eikä hän meinannut millään jaksaa odottaa, että olisimme perillä. Muutama kierähdys lumessa ja sitten olikin kiire jo tutustumaan mökkiin.

Lounas jäi kokonaan väliin, ja leikit veivät ajatukset. Ulos olisi pitänyt päästä, ja kova itku tulikin, kun seuraavaksi piti suunnata päiväunille. Kovasti Ihanainen pisti vastaan eikä millään olisi nukkumaan suostunut, onneksi on tissi. Muutama hörppy ”ala-” ja muutama hörppy ”ylätissiä” ja sitten oltiinkin jo untenmailla.

Päiväunilta Ihanainen heräsi aurinkoisena. Pienen sylittelyn jälkeen, hän suuntasi eteiseen, kaivoi haalarinsa ja ilmoitti, että nyt pulkkamäkeen ja lumilinnan rakennushommiin käy tiemme. Eihän siinä muu auttanut kuin pistää vaatteet niskaan ja suunnata ulos. Ja kyllä nautimme. Ihanainen nautti täysin rinnoin pulkkamäkeilystä ja lumesta. Ulkona viihdyimme lähes kolme tuntia.

Pulkkamäessä oltiin muutamassakin eri mäessä. Monen turistin päät kääntyivät, kun Ihanainen viiletti yksin rattikelkallaan. Muutama brittityttö seuraili Ihanaisen mahtavia ja välillä jopa aika hurjia käännöksiä, ja itse laskivat pienestä mäestä tavalpulkalla innokkaina ilosta kirkuen yhden tytön kuvatessa laskua. Intopiukeana Ihanainen veti itse rattikelkkansa isoon mäkeen, jossa Ihanaisen isi otti hänet vastaan ja lähetti matkaan. Minä puolestani otin Ihanaisen vastaan alhaalla.

Ulkoilun ja sisäleikkien jälkeen ruoka maistui kaikille todella hyvin. Ihanaisella oli todella nälkä, ja alta aikayksikön oli Ihanaisen lautanen tyhjä ja taas kutsuivat leikit. Enää ei kuitenkaan menty ulos vaan olimme sisällä. Ilta menikin sitten leikkiessä. Nukahtaminen kävi illalla todella nopeasti. Taas tissit olivat apuna ja tärkeänä osana illan sänkyrutiineita.

Seuraava aamu alkoi, ihme kyllä, tavallista myöhemmin, ihanaa! Aamuleikit ja aamupala maistuivat hyvin. Aamupalan jälkeen Ihanainen kaivoi itse päivävaatteet esille pukien ne reippaasti itse ja suunnaten eteiseen samalla ilmoittaen, että nyt ulos. Sinne pieni mies ja vähän isompikin katosivat innoissaan nauttimaan. Meillä on tätä ihanaa nautiskelua ja ulkoilua luvassa nyt monta seuraavaa päivää!

Ihanainen jännittää kovasti joulupukkia ja onkin ilmoittanut, että hän menee isin selän taakse silloin kun ovikello soi. Saas nähdä millainen tilanne jouluaattona 😊 Miten Teillä muilla?

Nautinnollista ja riemukasta joulunaikaa jokaiseen perheeseen!

Halein,

Taru-Tuulia

Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, leikki-ikäistä imettävä äiti, avopuoliso, tytär, ystävä, joka pitää sisustamisesta, viherkasveista, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja perheestään.