Talven taikamaa

IMG_3891.JPG

”Äiti ja iti, kattokaa LUNTA!”. Pakkasimme joulukuun puolessa välissä talvivaatteet, joululahjat ja Ihanaisen sukset vanhempieni autoon, joka suuntasi kohti Lappia. Itse jäimme vielä muutamaksi hetkeksi Etelä-Suomen pimeyteen odottamaan yhtä vuoden kohokohdistamme, joululomaa Lapissa. 

Jouluviikolla yhtenä sateisena aamuna heräsimme aikaisin, puimme päällemme talvivaatteet ja hurautimme lentokoneella Ivaloon. Ivalossa meitä vastassa odotti ihana luminen pakkasvaltakunta. Ivalon lentokentällä lentokoneesta kävellään ulkokautta sisälle lentokentälle, joten tässä sai heti pakkasen kosketuksen ja talven tunnun iholle :) Ah, kuinka sitä oli odotettu! 

Ihanainen oli riemuissaan. Lentokoneesta tarkkailimme jo lumitilannetta, mutta mökissä pienen ajomatkan lounaan ja päiväunien jälkeen riemu vasta leimahti tosissaan, Ihanainen pääsi ulos: LUNTA! 

Koko lomamme ajan Ihanainen nautti lumesta ja oli valmis ulos heti, kun vain ulos-sanan mainitsikin. Pakkanen ei menoa haitannut. Parhaimmillaan oli -24astetta ja lämpimimmillään -5. Saimme nauttia ulkoilusta koko perhe ja päivässä olimme yleensä ulkona sekä aamulla että illalla, molempina parisen tuntia. Yhtenä päivänä Ihanainen oli isinsä kanssa ulkona yhteen pötköön 4tuntia eikä olisi ollut valmis sisälle vielä silloinkaan.  

Parasta lumessa oli aivan varmasti isot ja pienet lumikasat, joissa sai kiivetä, hypellä, laskea alas ja kiivetä taas takaisin ylös. Sekä tietenkin ”keitata” ylhäällä, kuten Ihanainen itse sanoi. Hän levitti jalat levälleen, toinen edessä ja toinen takana, ja heilutti itseään koettaen laskea seisaallaan mäen alas pysyen pystyssä. Myös perinteinen pulkkailu ja lumityöt olivat mahtavia juttuja :)

Kaikki kiva loppuu aina aikanaan ja niin loppui tuokin loma. Toisaalta oli ihanaa palata omaan kotiin, mutta toisaalta lumen ja pakkasen puute Etelä-Suomen talvessa teki koko meidän perheen haikeaksi. Ihanainen herää joka aamu juosten ikkunaan ja katsoen, onko lunta satanut. Sunnuntaina ilo oli suuri, kun terassi oli valkeana, yöllä oli satanut noin puolisenttiä lunta! Lumista tammikuuta tai edes helmikuuta odottelemme! 

Nauttikaamme lasten riemusta vaikka sitten hiekkalaatikolla ja kuraleikeissä :)

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.