Flunssan kourissa äidin hoivattavana

insung-yoon-369908.jpg

"Äiti minulla on jinua kova ikävä" totesi pieni flunssapotilas moneen otteeseen ja käpertyi syliin tissi suussa. Ihanainen sairasti kahteen otteeseen kovan flunssan. Kuumetta molemmilla kerroilla oli reilut 39 astetta ja molemmat flunssat kestivät kolme päivää. Väliä flunssilla oli vain viikko.

Taaperon kanssa sairastaminen on jo aivan erilaista kuin vauvan kanssa. Ihanainen osasi itse kertoa, että kurkku on kovin kipeä ja mihin muualle sattui. Syli oli mahtava paikka ja päiväunet oli parasta nukkua äidin vieressä. Leikkiäkin toki piti ja välillä taas tankata sylikkäin.

Itsekin sairastuin ja olin todella kipeä. En muista milloin veto olisi ollut niin poissa ja milloin minulla olisi kuume noussut yli 39 asteeseen. Sairastimme Ihanaisen kanssa peräkanaa, kun ihanainen pääsi ystäviensä luokse päiväkotiin, jäin minä kotiin kuumeen kouriin. Ihanaisen isi säästyi flunssalta kokonaan, hyvä niin.

Onneksi on tissi ja sillä sai Ihanaisen juomaan. Vesikin kyllä maistui, mutta ei ole vielä tissin voittanutta. Äidinmaito toimii myös hyvin tukkoisuutta lievittävänä "luonnon antibioottina". Lisäksi silmien rähmimiseen, ihottumaan ja kuumeen laskuun tisumaito on oivallinen keksintö. Tai näihin kaikkiin se on meillä toiminut. Ihanainen tietää tämän myös itsekin ja monesti saattaa ihottumiinsa pyytää "Äiti tirusta titua".

Nyt olemme terveitä ja olemme taas saaneet nauttia ulkoilusta ja syksyisistä ilmoista. Meillä jäi flunssan takia väliin Ihanaisen pyöräilykerho ja kyllä oli Ihanaisella taas vauhti päällä, kun pääsi kahden viikon tauon jälkeen pyöräilemään. Nyt taas osaa eri tavalla nauttia siitä, että on terve, kun välillä oli niin totaalisen kipeä, ettei Ihanaisen äitikään pärjännyt ilman omaa äitiään.

Syksyisiä päiviä ja syksyn nautintoja!

Pysykäähän terveinä ja lämpiminä,

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.