Joulunodotuksen taika

gifts-2998593_1280.jpg

”Äiti, iivitään ivan iljaa, ettei tonttu kuule meitä!” kuiskaa Ihanainen ja sitten hiivimme varpaisillaan. Näin meillä viikonloppuaamuisin hiivitään hiirenhiljaa portaat ylhäältä alas katsomaan, josko tonttu olisi käynyt.

Meillä on käytössä minun kummitätini minulle tekemä joulukalenteri. Tonttu on monena aamuna tuonut siihen junaradan palasen. Arkipäivisin tonttu käy aina rauhassa päiväkotipäivän aikana, jolloin tietenkin koko kotimatka jännitetään, onko tonttu käynyt. Joulutonttujen liikkeitä seurataan meillä myös tarkkaan. Monet hommat hoituvat supernopeasti ja muittamutkitta, kun tontut tarkkailevat. Lelut ovat alta aikayksikön lelulaatikossa ja sitten kurkistetaan välillä ikkunasta, olisiko tontun jälkiä. Harmi vaan, ettei ole lunta.

Lunta meillä siis odotetaan malttamattomana. Toinen syy lumen odotukseen on se, että Ihanainen pääsisi tekemään ”noumänin”. Meillä jotkut sanat tulevat vain englanniksi johtuen Ihanaisen kaksikielisestä päiväkodista. Ihanainen on oppinut päiväkodissa monta joululaulua, joita lauletaan meillä ahkerasti. Näistä lauluista yksi on ihana ”Noumän”-laulun, jota lauletaan kovaa ja tehdään tietyt liikkeet. Harmi vain, ettei äiti, eikä kyllä isikään, vielä tiedä, miten laulu kokonaisuudessaan menee.

Pipareita leivoimme tänä vuonna ensimmäisen kerran Ihanaisen kummitädin luona Itsenäisyyspäivänä. Hienoja pipareita tuli monta, mutta pipareiden teossa taisi parasta kuitenkin olla taikinan syönti, mikä oli ”niin yvää”, sekä yhdessä tekemisen riemu! Nauraa ja iloita saivat kaikki! Toki myös paistetut piparit maistuivat kaikille. 

Kynttilöitä meillä poltetaan joulunaikaan paljon. Ihanainen on ihastunut nyt sekä kynttilöiden sytyttämiseen että puhaltamiseen. Sytyttäminen yhdessä aikuisen kanssa toimii hyvin pitkillä tikuilla, mutta puhaltamisesta saamme välillä käydä keskusteluita, milloin kynttilät saa sammuttaa vai saako. 

Lapsen jännitys ja iloisuus joulunaikaan on käsin kosketeltavaa. Jännitys on ihanaa ja sitä on ihana seurata. Jouluntaika on ihmeellistä! Pienet asiat tuovat riemua ja ilon kiljahduksia :) Niitä on ihanaa seurata ja jännittää kaikkea yhdessä <3

Ihanaa joulunodotuksen taikaa jokaiselle! 

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.