Legojen lumo

Legoleikit - vaaka.JPG

"Äitiäiti, katso!" ja sitten pieni Ihanaiseni jo juosta kirmasi muualle. Äiti olisi kaivannut isoa halia ja rutistusta suhteellisen täyteläisen ja kiireisen työviikon päätteeksi, mutta Ihanainen oli saanut äidin vanhat Legot käyttöönsä, joten kiireitä piisasi. 

Mahtava tunne työviikon jälkeen oli kuulla hissiin kävellessä tyhjän työpaikan oven kiinni napsahtaminen. Koko työviikko oli poikkeuksellinen, työntäyteinen ja kiireinen. Perjantaina oli vielä todella erilainen päivä messuillessa: paljon kohtaamisia, iloa ja naurua.

Perjantaina töistä ajellessani ajattelin moneen otteeseen, kuinka ihanaa on avata ovi ja saada Ihanainen syliini. Toisin kävi. 

Poikkeuksellisesti Ihanainen oli mahtavien vanhempieni hoivissa päivän ja avatessani vanhempieni ulko-oven vastaan ei tullutkaan heti ketään. Ihmettelin. Hetken päästä Ihanainen juoksi näyttämään Lego-autoa ja katosi saman tien takaisin leikkeihinsä. Halit jäivät, leikit veivät voiton. Hyvä niin :) 

Äidin kaipaamat halit ja päivän kuulumisten vaihdot tulivat onneksi pian vuoroon, kun pääsin ”asettuma taloksi”. Tissuttelun ja pienen halitankkauksen jälkeen äiti pääsi heittämään vapaalle rakennussuunnittelijan rooliin: piti suunnitella autotalli Lego-autolle. Projekti paisui. Ilta vierähti uppotuessa Legoihin, työt ja viikon työkiireet sekä -paineet unohtuivat välittömästi. Ihanaa oli uppoutua lapseen ja hänen intoonsa, tuijotella vain. Leikki jatkui pitkään ja vähän yli nukkumaanmenoajankin. Lego-auto pääsi jopa yöksi viereemme. 

Oli mahtavaa seurata pientä ihmistä ja hänen leikkiään. Sain todeta moneen otteeseen, kuinka ihanasti oma lapseni leikkii: välillä tehtiin ruokaa, välillä taas rakennettiin lisää ja ”käytiin töissä”. Välillä taas leikkijän piti tankata äitiä. Legojen lumo vei lapsen ja äidin mukanaan tai äiti taisi enemmän lumoutua lumoutuneesta Ihanaisestaan. 

Ihania leikkihetkiä omien aarteidenne kanssa,

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.