Syksyn riemuja

IMG_2238.JPG

Päiväkodin pihalla odottaa pieni hiekkanaamainen, yltäpäältä kurassa oleva pieni rakas, joka huutaa innoissaan "Äiti äiti, kato mun naamaani" ja juoksee kahdet ojossa vastaan halimaan.  

Halit on pienelle annettava vaikka tyyppi olisi miten kurainen. Autoon päästään, kun on riisuttu hiekkaiset vaatteet pois päiväkodin pihalla, vaatteet sullottu Ikean kassiin kotiin vietäviksi joko illaksi ulos päälle laitettaviksi tai pesuun. Kotona isille esitellään, kuinka hieno ja likainen naama on, ennen sen pesua. Tämän jälkeen pääsee äidin syliin nauttimaan haleista ja "tittutta". 

Satanut on lähes joka päivä, mutta onneksi olemme muutamana päivänä päässeet haravoimaan pihaa. Me aikuiset haravoimme ja Ihanainen pyörii lehtikasassa tai lehtipussissa. Muutaman hetken myös Ihanainen jaksaa haravoida omalla haravallaan, mutta sitten aina leikki vie voiton :)

Syksyn riemuihin meillä kuuluu myös vesilätäköissä hyppiminen, niiden läpi juokseminen ja niissä istuminen, joskus jopa makaaminenkin. Se riemun, ilon ja naurun määrä, mikä vesilätäkössä touhuamisesta syntyy, on huikeaa ja ihanaa. Mahtavaa on, ettei sitä iloa tarvitse toiselta kieltää. Meillä on käytössä kokokurahaalari, aivan mahtava keksintö! Ihanainen saa touhuilla lätäköissä lähes mitä vain, eikä vesi mene läpi. Tosin, kun Ihanainen kävelee ojaan, missä vettä Ihanaisen napaan saakka, hörppäävät kumpparit vettä, mutta vain siis kumpparit, ei puku.

Sateisimpina päivinä kotimme muuttuu rämeeksi, kun Ihanainen ja Ihanaisen isi aloittavat mielikuvistusleikkinsä. Tämä leikki on alkanut nyt syksyllä ja siihen kuuluvat maja, tietyllä tavalla rakennettuna (vain isin osaa rakentaa), krokotiilit ja kivi. Krokotiilit asuvat meidän kodinhoitohuoneessa ja niitä pitää hiipiä katsomaan aivan hiljaa. Välillä krokotiili ennättää purra Ihanaista ennen kuin hän ehtii juosta turvaa majaansa tai kivelle, isi perässä. Tämä äiti seurailee touhua ja toimii välillä puhaltajana, jos krokotiili ennättää puraista Ihanaista, puhallus auttaa aina. Ilo ja riemu raikaa. 

Ihania syksyn riemuja jokaiselle,

Taru-Tuulia

”Ihanaisen äiti” -blogia tukeavanhemmille.fi -sivustolla kirjoittava Taru-Tuulia on imetykseen hurahtanut, taaperoa imettävä äiti, avopuoliso, tytär, työntekijä, ystävä, joka pitää sisustamisesta, rakastaa retroa ja värejä (etenkin oranssia), nauttii perheensä seurasta ja viihtyy työssään.