Tänä syksynä me ei ajateltu sairastaa

Rela_elokuu_blogi tukea vanhemmille small.jpg

Kaupallinen yhteistyö Rela.

Kun joku avaa päiväkodilla keskustelun ”Me ollaan taas vähän kipeitä”, niin oma small talkkini tyrehtyy välittömästi. Naama valahtaa valkeaksi ja iskee paniikki: maitohappobakteerit ovat jälleen loppu ja me saadaan varmaan taas kaikki syksyn kulkutaudit. En muistanut ostaa niitä tänäänkään, voi räkä!

Meidän perheessä näin on käynyt jo monena syksynä. Yleensä muistan tehdä apteekkireissun vasta sitten, kun nenät vuotavat, kuumemittarit ovat jo kainalossa tai pyykkikone huutaa laakereillaan vatsatautipyykkiä. Ei hyvä, ei olleenkaan.

Käsien pesu, terveellinen ruokavalio, stressitön elämä (tää on helppo!) ja säännöllinen liikunta sekä riittävä uni (toinen suosikki lapsiperheessä) tasapainottavat arkea ja auttavat pitämään pöpöjä poissa. Aina nämä eivät kuitenkaan riitä ja maitohappobakteerit auttavat. Hyvä bakteerikanta vahvistaa elimistön puolustusjärjestelmää ja tehostaa aineenvaihduntaa.

Ryhtiliike maitohappobakteereille ja käsien pesulle

Tänä syksynä ajattelin tehdä poikkeuksen ja aloittaa maitohappobakteerit koko perheelle, ajoissa. Jatkossa ostan pari purkkia kerralla ja kun toinen loppuu, niin tämän jälkeen maitohappobakteerit lisätään taas ostoslistalle. Tiesitkö muuten, että tutkimuksen mukaan päivittäin nautittu maitohappobakteeri on hyödyllisin?

Lisäksi käsien pesussa on pakko tehdä ryhtiliike. Joskus nimittäin tuntuu, että muksut juoksevat suoraan ruokapöytään ja vaikka kädet on pesty, niin silti pesuoperaatiolle voisi mielestäni pyhittää hieman pidemmänkin ajan. Kun ulkona ryömii ja viuhtoo mennä toista tuntia, niin se vesihanan vilautus ei oikein enää riitä.

Suomen suosituin maitohappobakteeri

Relan maitohappobakteeerit on tarkoitettu koko perheelle ja yksi tabletti päivässä riittää. Purutablettien makuvaihtoehtoja ovat sitruuna, mansikka ja uutuus, omena. Vauvoille on omat maitohappobakteerit tippoina.

Rela Tabs + D3 on maitohappobakteeri, jossa on mukana myös hyvin imeytyvä D-vitamiini. Kätevää, sanon minä! Syksyn tullen kun D-vitamiinia tankataan muutenkin lisää purkista.

Tiesitkö, että vatsataudin kestoa voi lyhentää?

Lapsiperheitä kiusaavat usein myös erilaiset vatsataudit. Kun yksi saa pöpön päiväkodissa tai koulussa, niin melkeinpä voi sanoa, että koko loppu sakki käy läpi saman jumpan, tavalla tai toisella.

Vatsataudin avuksi Relalla on oma, erillinen juomajauhe, joka auttaa tutkitusti lyhentämään ripulin kestoa. Rela Juomajauhe sopii nestetasapainon palauttamiseen, kun keho tarvitsee palautuakseen hyvien bakteerien lisäksi runsaasti nestettä. Tuote sopii koko perheelle. Sanoisin, että todella järkevä ostos pahan taudin varalle.

Tästäpä lähtee siis ryhtiliike sekä käsien pesuun että maitohappobakteerien muistamiseen! Meidän perheen vaatimaton tavoite on vähemmän sairastettu syksy. Oletteko mukana? Mikä on muuten teidän perheen maitohappobakteerien lempimaku? Meillä se on ehdottomasti appelsiini.

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja.

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter