Ruuhkavuosireseptit ála Teresa Välimäki

tablecloth-2478427_1280.jpg

Huippukokki Teresa Välimäki kertoi meille ruuhkavuosivanhemmille omat vinkkinsä ruuhkavuosien ruokarumbaan. Nyt saamme mahdollisuuden kokeilla myös Teresan reseptejä arjen kiireeseen. Kylmäsavulohilaatikko on Teresan oma suosikki ja kiireisien päivien pelastus. 

Armaat siskot ja veljet, alta löydät ruuhkavuosireseptit ála Teresa Välimäki, olkaa hyvät!

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja.


Kylmäsavulohilaatikko

4-6 annosta

1 pss (750 g) Oolannin pakaste valkosipuliperunoita
250-300 g kylmäsavulohta
4 dl kermaa tai ruokakermaa
2 tl Dijon-sinappia
½ nippua tuoretta tilliä hienonnettuna
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle: 1 dl parmesaaniraastetta ja ½ nippua tuoretta tilliä hienonnettuna

Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada puolet valkosipuliperunoista vuoan pohjalle ja lado päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraaste. Lisää loput perunat. Sekoita kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.


Smoothie eli energiajuoma talontapaan

2 annosta

4 dl maustamatonta jogurttia, piimää, mantelimaitoa tms.
1 dl maitoa tai mehua
2 dl hedelmäpaloja tai marjoja maun mukaan
loraus hunajaa

Lisäksi maun mukaan: pähkinöitä, leseitä, pellavansiemenrouhetta tai siemeniä

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Notkista juomaa mehulla tai maidolla, jos siitä tulee liian paksua.


Marjatuorepuuro

6-8 annosta

1 l maustamatonta jogurttia
4 dl erilaisia hiutaleita ja leseitä (kaura, ruis, vehnä)
1 dl auringonkukansiemeniä, mantelilastuja tai pähkinöitä rouhittuina
2 dl tuoreita mansikoita ja/tai mustikoita (tai kotimaisia pakastemarjoja) tai hedelmäpaloja
0,5 dl hunajaa
(3 rkl Chia-siemeniä)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä 1-2 tuntia tai yön yli. Lisää aamulla tarvittaessa jogurttia, maitoa tai mehua, jos puuro on turvonnut liian paksuksi. Puuro toimii paitsi aamupalana myös väli- ja iltapalana.


Tämä kirjoitus on blogin vieraskynäkirjoitus. Kynään tarttuu perheiden eri alojen auttamisen ammattialaisia. Joskus kirjoittajana on lääkäri, joskus psykologi ja joskus joku ihan tavallinen isovanhempi tai äiti. Joskus myös ammattikokki. Joskus joku tarina vaan halutaan kertoa.

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter