Kerrankin muksuille hyvänmakuinen omega-3

Kaupallinen yhteistyö Minisun.

Monet meistä tietävät, että kalaa on tärkeä syödä about pari kertaa viikossa, mutta aina se ei esimerkiksi lapsiperheessä ole niin yksinkertaista. Kalan maku kun ei ainakaan meidän perheen muksuilla ole suosikkimakulistan kärkipäässä. Kalapullista olen esimerkiksi saanut niin tyrmäävän palautteen, että uskoin sen kerrasta. Olen salaa toivonut, että tilanne edistyy heidän kasvaessa, mutta ainakaan vielä ei ole näkyvissä suurta muutosta. Olen tyytyväinen, jos saan kerran viikossa laitettua kalaa ja rakas jälkikasvuni jopa syö laittamani aterian.

Moni aikuinen turvautuu monipuolisen ruoan lisäksi esimerkiksi omega-3 rasvahappojen saannissa purkista otettavaan lisäravintoon ja meillä mennään samoin lasten kanssa. Tässä(kin) hommassa on kuitenkin pienoinen haaste: se kala ei oikein uppoa tätäkään kautta! Usein kalan maku nimittäin puskee läpi monista valmisteista ja maku ei vain ole kaikkien mieleen. Tilanne voikin olla vanhemmille haastava, koska hyviä rasvahappoja olisi myös lasten tärkeää saada. Kalaöljyn sisältämä DHA-rasvahappo ylläpitää normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä, kun päiväannos on 250 mg. Stressiä ravintosuosituksista ei mielestäni kannata ottaa, mutta ajattelen, että ravinnolla on tärkeä merkitys sekä lapsen että aikuisen hyvinvoinnissa.

Yksi geelipala päivässä riittää

Testasimme Minisunin Omega Juniorin geelipaloja, jotka sisältävät omega-3 rasvahappoja ja D-vitamiinia. Minun mielestäni maku oli miellyttävä ja kalan makua ei yllättäen ollut. Oli myös positiivista huomata, että jälkimakua ei myöskään tullut. Geelipala oli kätevä napsauttaa paketista kämmenelle, maku oli hedelmäinen ja tuoksu raikas. Suussa pala tuntui miellyttävän pehmeälle.

Eskarilaisemme tutki oranssia neliötä hetken ja nimesi sen välittömästi ”mielenkiintoiseksi lötteröksi”. Naurahdin ja totesin, että lapsen suusta se totuus usein kuullaan: kyllähän geelipala on kieltämättä aika veikeä vaihtoehto perinteiselle kapselille tai tabletille. Muksu pyöritteli ja nuuhki palaa tarkasti ja totesi lopulta, että se maistuu sitruunalle eikä ollenkaan kalalle.  

Lapsille suunnattu Minisunin Omega Juniorin pureskeltava geelipala on valmistettu erityisesti lasten omega-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin saannin turvaamiseen. Annostus on yksi geelipala päivässä ja se sisältää lapsille suositellun annoksen molempia: 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia sekä 600 mg korkealaatuista kalaöljyä.

Miten teidän perheessä syödään kalaa? Kuinka monta kertaa viikossa kokkailette, ostatteko valmista vai turvaudutteko joskus myös purkin lisäravintoon?

Lähde: www.minisun.fi

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, päätoimittaja, bloggari sekä äiti, vaimo ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja.

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter