Apinavitamiinit muistetaan aina!

Tähän aikaan vuodesta, kun D-vitamiinin puute on pahimmillaan, niin lisää potkua haetaan purkista, mutta aina kun aurinko pilkahtaa esille, niin ulos on pakko lähteä nauttimaan luonnon omasta D-vitamiinista!

Tähän aikaan vuodesta, kun D-vitamiinin puute on pahimmillaan, niin lisää potkua haetaan purkista, mutta aina kun aurinko pilkahtaa esille, niin ulos on pakko lähteä nauttimaan luonnon omasta D-vitamiinista!

Kaupallinen yhteistyö Minisun.

Olen koko aikuisikäni pitänyt huolen vitamiinien syömisestä ja tätä samaa hyvää rataa olen pyrkinyt jatkamaan myös jälkikasvuni kanssa. Haluan tarjota lapsilleni D-vitamiinia, koska sillä on lukuisia hyviä terveydellisiä vaikutuksia. Tähän lasten arkirutiiniin liittyy kuitenkin pienoinen haaste: vitamiinien ottaminen tuppaa unohtumaan, koska niiden maku on usein – ikävä kyllä – hieman karvas. Näin ollen toimenpiteeseen liittyy pientä suostuttelua ja kun tätä suostuttelua joutuu lapsiperheessä tekemään ajoittain aika monessa muussakin asiassa, niin usein vitamiinien ottaminen unohtuu.   

Eräällä apteekkireissullani silmiini osui Minisunin D-vitamiini Junior Apina. Hauska apinakuva pisti hyllystä silmääni ja päätin napata tuotteen kokeiluun. Moni vanhempi tietää, että muksut saa usein maistamaan uusia makuja jo kivan kuvan perusteella, joten tähän oljenkorteen myös minä turvauduin tällä pikaisella apteekkireissullani.

Kotiin tullessani ryhdyin purkamaan kauppakassia ja nostin samalla vitamiinipurkin pöytään. 6-vuotias kuopuksemme huomasi heti apinakuvan ja alkoi tutkia purnukkaa. Kerroin, että ostin uusia D-vitamiineja kokeiltavaksi. Pian korkki napsahti auki ja ensikommentti lensi ilmoille välittömästi: ”Äiti, nämä tuoksuvat ihanalle, banaanille!”. Jatkoin kauppakassin purkamista ja totesin mielessäni, että ainakin ensivaikutelma oli positiivinen. Olen nimittäin itsekin huomannut, että kaikki vitamiinit eivät todellakaan tuoksu hyvälle, mausta puhumattakaan.

Keskustelun kuullessaan myös pieni koululaisemme kiirehti paikalle ja kiinnostui sisällöstä. ”Äiti kato, apinan pää!”, kuului molempien suusta melkein stereona. Näiden kommenttien jälkeen kuului vain rohinaa, joka kertoi, että koko purkin sisältö ladattiin antaumuksella pienille kämmenille. ”Hei, vain yhdet!”, kerkesin sanomaan, kun jo huomasin, että apinoista oli koottu pieni leikki keittiönpöydälle ja ne muka juttelivat keskenään.

Vanhemman tehtävä ei aina ole tarjota lapselleen kivoja ja hyvänmakuisia elämänkokemuksia, mutta pakko myöntää, että nämä D-vitamiinit meidän perheessä muistetaan jatkossakin ilman suostuttelua. Minisun Junior Apinan maku on banaani, ja se on helppo pureskella, imeskellä tai niellä. Jos eri kuvio tai maku innostaa, niin Minisun D-vitamiini Junior Nallen maku on mansikka.

Monesti tuntuu, että aikuiset muistavat kyllä omat vitamiinit, mutta lasten vitamiinit jäävät usein tarjoamatta. Liekö haasteena tuo sama muistamattomuus ja makukokemukset kuin meidänkin perheessämme? ;)

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, äiti ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter