Ja minähän en mökin ikkunoita pese!

Tähänkin mökkiiin voisi vaihtaa piklaksen ikkkunat ;)

Tähänkin mökkiiin voisi vaihtaa piklaksen ikkkunat ;)

Kaupallinen yhteistyö Piklas.

Reilu vuosi sitten pääsimme toteuttamaan pitkäaikaisen haaveemme omasta pienestä mökistä. Suomen susirajalle nousikin söpö pieni saunamökki, jonne ahtaudumme koko perheen voimin kesäpäiviämme viettämään.

Mökille ei tule sähköä eikä vettä, mutta tämä oli harkittu ratkaisu. Halusimme säästää kustannuksissa ja kun kantaa järvestä vettä saunaan, niin tuntuu, että mökkitunnelma on aidoimmillaan. Minulle mökki on paikka hidastamiselle, luonnon ihastelulle ja rauhoittumiselle. Tuntuu, että askel ja mieli rauhoittuvat välittömästi, kun saapuu sinne luonnon keskelle.

Moni mökin rakentanut varoitteli meitä etukäteen, että kesälomat ja viikonloput saattavatkin nyt saada uuden merkityksen. ”Jatkossa teiltä ei nyt sitten ainakaan lopu tekeminen kesken”, muistan kuulleeni. ”Rouvalla on sitten ensi kesästä lähtien kahden asunnon ikkunat pestävänä”, toinen tokaisi. Me kuitenkin päätimme, että mökistämme ei koskaan tulisi työleiriä. Tietenkin oleskelu ilman arjen helpotuksia on erilaista, mutta se oli valintakysymys. Ja samalla hetkellä, kun allekirjoitin pienehkön pankkilainan niin päätin, että sillä rahalla ei työleiriä kustannettaisi: ”Minähän en mökilläni ikkunoita pese ja lattioita kuuraile!”

Mökin rakennusvaiheessa kiinnitimme huomiota kahteen seikkaan: laatuun ja käyttötarkoitukseen. Neliöt mietittiin tarkkaan ja rakennusmateriaaliksi valikoitui hirsi. Mökkiin valittiin kunnon ikkunat, jotta pienen tönön tuuletus olisi vaivatonta, eristys hyvä ja tältä uhmaamaltani ikkunoiden pesulta vältyttäisiin. Lisäksi halusin miettiä tarkkaan mihin suuntaan ikkunat avautuisivat. Kätevästi poistettavat hyönteisverkot olivat myös perusvaatimuksia. Meille oli lisäksi tärkeää, että saisimme itse päättää ikkunoiden koon, koska pieneen mökkiin eivät perusmitat soveltuneet.

Näillä vaatimuksilla mökki-ikkunoidemme toimittajaksi valikoitui Piklas. Avattava, kaksipuitteinen ja kaksilasinen ikkuna oli meille hyvä ja edullinen valinta. Karmin värin sai valita itse yli 200 eri värivaihtoehdosta. Ikkunaan voi valita myös eri värin sisä- tai ulkopuolelle. Tuote löytyy Piklaksen valikoimista nimellä MSA-ikkuna, ja se sopii hyvin myös varastotiloihin. Meidän mökkiin ikkunat asennettiin rakennusvaiheessa, mutta ne on mahdollista vaihtaa myös vanhojen tilalle. Jos siis perinteinen ”mökki-ikkuna” kaipaa vaihtoehtoa, niin kannattaa katsastaa myös tämä vaihtoehto. Ikkunat ovat tehdasolosuhteissa pintakäsitellyt ja alumiinisen ulkopuolen ansiosta siis todellakin huoltovapaita.

Mökin ei tarvitse olla työleiri, vaikka siellä ei olisikaan kaikkia hienouksia. Omalla asenteella on suuri merkitys, ja pienellä suunnittelulla sekä järkevillä tuotevalinnoilla saa paljon aikaan.

Hanna

Tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja, kirjoittaja, äiti ja Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen kirjan kirjoittaja

Blogi muualla somessa: FacebookInstagramTwitter